Украинският президент настоя Русия да загуби правото си на вето

...
Украинският президент настоя Русия да загуби правото си на вето
Коментари Харесай

Зеленски настоя Русия да загуби правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН

Украинският президент настоя Русия да загуби правото си на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Володимир Зеленски седна на една маса с съветския външен министър Сергей Лавров и съобщи, че от Москва са " окупирали " един от най-важните органи на филантропичната организация. В речта си пред водачите Зеленски разяснява и че по-голямата част от света е на страната на Украйна.

Генералният секретар на Организация на обединените нации още веднъж осъди съветската инвазия и акцентира, че тя нарушава Хартата на организацията. Междувременно украинските военни оповестиха, че са блъснали съветски команден пост на окупирания Крим. А по-рано от Киев завиха, че са свалили 17 от общо 24 дрона при нова офанзива. Според управляващите в Кременчук един от апаратите е блъснал петролна рафинерия. 

Руският президент Владимир Путин разгласи, че е приел поканата на китайския президент и ще посети страната през октомври. Изявлението му идва на фона на речта на украинския президент Володимир Зеленски, който участва на специален панел, отдаден на Украйна, по време на общото събрание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, в която той определи руската инвазия в страната му като " незаконна ". Зеленски призова международната организация да получи правото да преодолява ветото на Москва при значими решения. Русия е един от 5-те непрекъснати членове на Организация на обединените нации, който има право на несъгласие върху всяко обвързващо действие 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР