Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че ако Украйна претърпи поражение

...
Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че ако Украйна претърпи поражение
Коментари Харесай

Денис Шмигал до Конгреса на САЩ: Имаме нужда от тези пари не днес, не утре, а вчера

Украинският министър председател Денис Шмигал съобщи, че в случай че Украйна претърпи проваляне във войната с Русия, то ще стартира Трета международна война. В изявление ва BBC Шмигал прикани Конгресът на Съединени американски щати да гласоподава законопроекта за военната помощ - " имаме потребност от тези пари през вчерашния ден, не на следващия ден, не през днешния ден ".

Шмигал изрази внимателен оптимизъм, че американските законодатели ще одобряват законопроекта, предусещащ отпущането на повече от 60 милиарда $ на Киев, само че насочи апел Конгресът да го гласоподава.

Камарата на представителите на Съединени американски щати би трябвало да гласоподава законопроекта в събота.

" Ако Украйна загуби... Световният ред за сигурност ще бъде опустошен и целият свят ще би трябвало да търси нова система за сигурност. Ще има доста спорове, доста такива войни и в последна сметка това може да докара до Трета международна война ", добави Шмигал.

Това не е първият път, когато украински управляващи предизвестяват с паника за риска от Трета международна.

Миналата година президентът Володимир Зеленски сподели, че в случай че Русия победи в Украйна, тя може да нападне Полша, което ще докара до директен конфликт с НАТО и неизбежно до Трета международна война. Кремъл отхвърли тези изказвания. Руският президент Владимир Путин по-рано назова спекулациите, че Русия може да нападна Източна Европа, цялостна нелепост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР