Украинският посланик в София: Оценяваме изключително високо помощта от България.

...
Украинският посланик в София: Оценяваме изключително високо помощта от България.
Коментари Харесай

Украинският посланик в София: Оценяваме изключително високо помощта от България


Украинският дипломат в София: Оценяваме извънредно високо помощта от България. Това съобщи пред първият посланик на Киев у нас Олеся Илашчук. „ Искрено сме признателни за всички типове помощ и поддръжка “, добави тя.

Илашчук акцентира, че Украйна е признателна на Народното събрание и на държавното управление за признатите решения за даване на военно-техническа, военна и отбранителна помощ. „ Това доста ни оказва помощ в опълчването против съветските нашественици, в отвоюването на безусловно всеки сантиметър украинска земя, за отбрана на живота на нашите жители, които живеят в изискванията на систематични ракетни обстрели “, съобщи посланикът.
Близо 6 млн. украинци към този момент са се завърнали в Украйна.
Сега в чужбина се намират към 4 млн. наши жители, от тях повече от 55 хиляди са в България, заяви тя.
Сегашното равнище на доставки на оръжие, количеството и динамичността не са задоволителни,
с цел да бъде изгонена Русия от Украйна, отговори Олеся Илашчук на въпрос оказва помощ ли Западът на Украйна задоволително. Според нея може би главната причина за настоящето равнище на помощ е неподготвеността на Запада за война с такива мащаби. Посланикът посочи, че всеки тип въоръжение или техника значи повече избавени хора.
Ситуацията на фронта не е патова.
В реалност е доста комплицирана, уточни Илашчук. По думите ѝ удивление провокират оценките на някои коментатори, че обстановката на фронта имала слаба динамичност. „ В Украйна текат дейни бойни дейности по фронтова линия, която е по-дълга от цялата сухопътна граница на България “, разяснява тя.

Украйна е откровено признателна на България за присъединението към четири от точките от Формулата за мир на президента Зеленски, сподели още украинският дипломат.

Тя осведоми, че все още
Украйна не управлява към 20% от територията си.
Тези 20% са зона на правов произвол и на многочислени закононарушения срещу украинското население. Това включва и изтезания, и жестоки убийства, и насилствена депортация на цивилни и деца, уточни Илашчук.

По предварителни данни от съветските управляващи са били нелегално откарани в Русия близо 200 хиляди украински деца, които Украйна се пробва да разпознава, сподели посланикът и посочи, че броят на публично доказаните случаи на депортиране на украински деца е към 20 хиляди „ Ако всеки ден връщаме от Русия в Украйна по едно дете ще ни трябват 55 години “, разяснява тя и дефинира това като „ кражба на генофонд, геноцид в чистия му тип “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР