Украинският посланик в Лондон Вадим Пристайко не изключва сценарий, при

...
Украинският посланик в Лондон Вадим Пристайко не изключва сценарий, при
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна в Лондон допусна, че Киев ще покани британски военни в случай на ескалация на напрежението

Украинският дипломат в Лондон Вадим Пристайко не изключва сюжет, при който Киев ще предложения английски войски при положение на ескалация на обстановката в страната му.

„ Нашата задача и на нашите сътрудници е да отделим истината от опасността и да разберем какъв брой действителна е заплахата, тъй че дипломатическите способи да не разрешат да стартира дейната фаза на войната. Ако опасността е действителна, в случай че има начало на дейни интервенции, ние ще желаяме всичко, в това число английски военния на наша територия “, съобщи Пристайко.

По-рано Владимир Зеленски в изявление за “Вашингтон Пост” сподели, че може да се извърши навлизане на територията на огромните градове на Украйна. По-специално Зеленски приказва за Харков. Още на идващия ден в града зацари суматоха. Кметът на града успокояваше жителите.

Припомняме, че Киев и западните страни считат, че Русия готви въоръжена офанзива против Украйна. Кремъл неведнъж опровергава наличието на такива проекти, отбелязвайки, че страната няма да нападна никого.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР