Украинският посланик в Германия смята, че опитите на бившия канцлер

...
Украинският посланик в Германия смята, че опитите на бившия канцлер
Коментари Харесай

Герхард Шрьодер се е провалил в опитите си за посредничество между Киев и Москва

Украинският дипломат в Германия счита, че опитите на някогашния канцлер Герхард Шрьодер за ходатайство сред Киев и Москва са се провалили. „ За нас този въпрос е завършен ", сподели пред ДПА украинският дипломат в Германия Андрий Мелник.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2646
За Украйна е безсмислено да продължава да беседва с Шрьодер, сподели дипломатът и изрази страдание, че нищо не се е получило. Шрьодер отпътува от Истанбул за Москва предходната сряда, където съгласно източници на ДПА е разговарял с Владимир Путин. Бившият канцлер е дълготраен другар с съветския президент, който преди три седмици подреди нахлуването на Русия в Украйна. Връзките му с Кремъл и постовете, които заема в съветския бизнес, му сътвориха проблеми с неговата Германска социалдемократическа партия. 

Мелник още веднъж означи, че посредническите старания на Шрьодер са плод на негова лична самодейност, а не са подхванати по молба на Украйна. „ Все още имаше някаква вяра за триумф, другояче никой от Украйна нямаше да е подготвен да го изслуша “, добави посланикът. В неделя Шрьодер персонално е уведомил украински представител за диалозите му в Москва. „ Но резултатите са били изцяло безполезни. Нищо ново не бе обявено, което да не знаем от личните си договаряния с Русия. Жалко, че тази опция беше пропиляна “ сподели дипломатът, описвайки обстановката като „ трагична “. По-рано той сподели почти същото и пред вестник " Билд ", напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР