Украинският парламент вчера уволни началника на вътрешното разузнаване и главния

...
Украинският парламент вчера уволни началника на вътрешното разузнаване и главния
Коментари Харесай

Украйна уволни шефа на службите, Зеленски освободи още един заместник

Украинският парламент през вчерашния ден уволни началника на вътрешното разузнаване и основния прокурор, два дни откакто президентът Володимир Зеленски ги в профил от служба поради неуспехите им в оправянето с съветските шпиони, съобщи " Ройтерс ".

Уволнението на Иван Баканов от позицията началник на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) беше утвърдено с огромно болшинство, оповестиха няколко украински депутати в " Телеграм ". Ръководителят на политическата секта на Зеленски сподели, че уволнението на основния прокурор Ирина Венедиктова също е било утвърдено с гласоподаване в Народното събрание.

По-късно Зеленски разгласи, че е, само че не даде детайлности. В своето вечерно видеообръщение той също по този начин заяви, че е назначил петима нови районни шефове в СБУ.

В свое изказване в " Телеграм ", оповестено минути преди да бъде доказано, че е уволнен, Баканов сподели, че през неговия мандат са били позволени " неточности ", само че той е горделив от свършената работа.

След гласуването водачът на ръководещата партия и непосредствен съдружник на Зеленски Давид Арахамия написа в " Телеграм ", че Венедиктова " остава в тима " и загатна, че тя ще бъде назначена на дипломатическа позиция. " Нейният опит ще бъде потребен на страната на нова позиция, която би трябвало да бъде подсилена от професионални мениджъри и юристи ", написа той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР