Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова днес Китай

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова днес Китай
Коментари Харесай

Кулеба призова Китай да играе важна роля в намирането на решение за прекратяване на конфликта с Русия


Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба прикани през днешния ден Китай да играе значима роля в намирането на решение за преустановяване на спора с Русия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2967
" От десетилетия украино-китайските отношение се основават на взаимно почитание и на съгласие. Ние споделяме позицията на Пекин по отношение на нуждата да намерим политическо решение на войната против Украйна и призоваваме Китай, в качеството му на международна мощ, да играе значима роля в тези старания ", написа Кулеба в акаунта си в Туитър.

For decades, the Ukrainian-Chinese relations have been based on mutual respect, understanding and benefit. We share Beijing’s position on the need to find a political solution to the war against Ukraine and call on China as a global power to play an important role in this effort.
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba)
Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк, който води и договарянията с Русия, към този момент прикани Китай още предходната седмица да заеме позиция и да осъди, както той се изрази, съветското безчовечие.

В петък вечерта президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в продължение на близо два часа беседва по видеоконферентна връзка с китайския си сътрудник Си Цзинпин, с цел да му изложи, както се споделяше в известие на Белия дом, какви ще бъдат последствията за Китай, в случай че Пекин окаже материална поддръжка на Русия. Но тогава китайският президент се ограничи да подчертае, че военните спорове не са в полза на никого.

Вчера посланикът на Китай в Съединени американски щати Цин Ган увери, че Пекин не оказва военна помощ на Москва, без да посочи дали тази позиция ще е в действие и в бъдеще. Той също по този начин отбрани отхвърли на Пекин да осъди съветската атака в Украйна. " Едно наказание не взема решение казуса. Бих бил сюрпризиран, в случай че Русия отстъпи поради осъжданията ", сподели дипломатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР