Украинският министър на отбраната Рустем Умеров каза, че стратегическата цел

...
Украинският министър на отбраната Рустем Умеров каза, че стратегическата цел
Коментари Харесай

Украинският военен министър: Ще освободим Крим през 2024 г.

Украинският министър на защитата Рустем Умеров сподели, че стратегическата цел на Украйна за идната година е освобождението на краткотрайно окупирания Крим. ова съобщи военният министър в изявление за немското издание Bild.
 
Ръководителят на военното ведомство показва оптимизъм на фона на известията, че войната сред Украйна и Русия е стигнала до " задънена улица ". Министърът е убеден, че Кримският полуостров, анексиран от Русия през 2014 година, може да бъде освободен през идната година.
 
" На 100% съм сигурен. Нашата стратегическа цел е да се върнем към интернационално приетите граници. Ние сме в положение да създадем това с поддръжката на нашите сътрудници. Няма подозрение, че ще спечелим. (... ) Ние не започнахме тази война, само че ще я прекратим. Разбира се, ще бъде мъчно без задоволително средства за електронна битка, без дронове, без артилерия, без снаряди. Трудно е, само че няма да се откажем. Ще продължим да се борим ", акцентира Умеров. 
 
 
Той напомни, че е роден в Централна Азия в семейство на кримски татари, които са депортирани от руските управляващи. Според него Русия е " от тъмната страна " на историята. " И което е още по-важно: режимът на Путин е наказан от целия цивилизован свят ", заключи Умеров.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР