Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви в интервю за

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви в интервю за
Коментари Харесай

Резников: Атаките срещу руски обекти в Крим ще продължат

Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи в изявление за СиЕнЕн, че Украйна ще продължи да нападна военни цели на окупирания от Русия полуостров Крим, с цел да понижи бойния потенциал на Москва и да " помогне за спасяването на живота на украинците ".

На въпрос дали задачата е да се унищожи Кримският мост, който наскоро пак беше взривен, Резников отговори, че разрушаването на " логистичните линии на врага, с цел да се спрат опциите за приемане на повече муниции, за приемане на повече гориво, за приемане на повече храна ", е част от естествената военна тактичност.

Думите му повтарят речта на украинския президент Володимир Зеленски на Аспенския конгрес за сигурност на 21 юли, в която той съобщи, че мостът е законна цел за Украйна и би трябвало да бъде " обезвреден " поради ролята му във военизирането на Кримския полуостров. " Това е вражеско оборудване, издигнато отвън рамките на интернационалното право, тъй че е разбираемо, че то е военна цел ", сподели Зеленски.

Русия твърди, че Украйна е виновна за детонациите на Кримския мост на 17 юли, които предизвикаха обилни вреди. Киев не е поел отговорност за хипотетичното нахлуване, нито го е отрекъл.

Вчера съветският прокурист в Украйна Сергей Аксьонов съобщи, че при друга офанзива украински дронове са предизвикали експлозия в склад за боеприпаси в Джанкойския регион на полуострова. Според съветския " Телеграм " канал " Рибар "  ударът е станал с три ракети Storm Shadow. Два дрона пробваха нахлуване и по столицата Москва, а Русия упрекна Украйна в " терористична " офанзива.

В отговор на изказванието министърът на цифровата промяна на Украйна Михайло Фьодоров написа в Telegram, че " каквото и да се случи, ще има още ".
ТЕМА преди 20 минути 560 преди 5 часа 750 преди 1 ден 2721
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР