Украинският кабинет прекрати споразумението с руското правителство относно мерките за

...
Украинският кабинет прекрати споразумението с руското правителство относно мерките за
Коментари Харесай

Украйна прекрати споразумението с Русия за паралелна работа на енергийните системи

Украинският кабинет приключи съглашението с съветското държавно управление по отношение на ограниченията за обезпечаване на паралелна работа на енергийните системи на Украйна и Русия. Това сподели представителят на държавното управление на Украйна във Върховната рада Тарас Мелничук.

„ Споразумението сред Кабинета на министрите на Украйна и държавното управление на Руската федерация по отношение на ограниченията за обезпечаване на паралелната работа на Единната енергийна система на Украйна и Единната енергийна система на Руската федерация е прекъснато “, написа той в телеграм канала си след съвещанието на кабинета на министрите.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи нуждата от преустановяване на всяко взаимоотношение с Русия и спиране на всички двустранни съглашения сред Киев и Москва.

В момента украинските управляващи последователно разтрогват по-голямата част от споразуменията за съдействие в разнообразни области, подписани преди този момент от Киев с Руската федерация. Зеленски даже изиска този развой да бъде интензивен, защото съгласно него никакви съглашения за съдействие с Москва не би трябвало да работят в изискванията на военна специфична интервенция на Русия.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР