Украинският гражданин Станислав К., който беше заловен да превозва мигранти

...
Украинският гражданин Станислав К., който беше заловен да превозва мигранти
Коментари Харесай

Вместо на фронта -в ареста: Украинец стана трафикант по онла...

Украинският жител Станислав К., който беше хванат да транспортира мигранти в региона на карловското село Кърнаре, се е сдобил с тази задача по публикация за работа. При разпитите самият той ​признал пред проверяващите, че не е знаел, че транспортираните от него сирийци са мигранти, тъй като бил нает като водач.

Станислав твърди, че търсил работа в интернет. Така се свързал с съветски жител, който му приказвал на съветски и му споделил, че ще се занимава с транспорт на хора, споделя в обясненията си украинецът.

" Автомобилът е рент-а-кар, нает чартърен, с български номера, варненски. Лицето твърди, че е знаел, че транспортира хора, само че не е знае, че са бежанци. Разбира се, ние правим следствие, откриваме неговите контакти, най-много с вайбър и телеграм, т.е. не по директен телефон. Посочва, че не е взел пари, а е трябвало да му платят след осъществяване на курса ", сподели за " Марица " районният прокурор Чавдар Грошев. Той добави, че задържаният украинец би следвало да е мобилизиран във войната, само че това, че работи на кораби и пътува из целия свят, го е избавило от фронта. Станислав е имал регистрация на краткотрайно пребиваващо в България лице с местопребиваване град Варна. 

28-годишният украинец бе хванат, след като автопатрул с униформени от районното в Карлово спрял за инспекция буса, с който превозвал мигрантите. Установено е, че в него пътували 9 чужденци, определящи се за жители на Сирия, всички мъже. Сред тях имало и 13-годишно момче. В дреха на украинския водач е било открито и малко количество марихуана. Според първичните данни чужденците се качили в автомобила в региона на Бургас, а крайната им спирка била столицата.

Станислав бе арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Вчера, откакто изтече мярката му, магистратите взеха решение да го оставят за непрекъснато в ареста, като един от претекстовете е, че няма непрекъснат адрес в страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР