Украинският депутат Кира Рудик разкри по-рано тази седмица, че е

...
Украинският депутат Кира Рудик разкри по-рано тази седмица, че е
Коментари Харесай

Китай предупреждава Украйна да не приема помощи от Тайван

Украинският народен представител Кира Рудик разкри по-рано тази седмица, че е получил предизвестие от китайското посолство да не приема помощ от Тайван.

„ Получих публично предизвестие от китайското посолство, че това, което вършим, е неверно “, съобщи Рудик. В отговор до посолството тя сподели, че не е видяла никаква помощ от страна на Китай.

„ Моя съществена отговорност за украинския народ е да събера допустимо най-вече помощ... с цел да спася колкото се може повече хора “.

Тайван подари близо милион щатски $ на Киев за закупуване на електрогенератори. Външният министър Джоузеф Ву подписа меморандум за съгласие през декември с Виталий Кличко, кмет на Киев, и Грогорий Маленко, изпълнителен шеф на благотворителния фонд Darnychany, с цел да се реализира дарението.

Досега столицата получи две партиди електрогенератори. „ Отоплението е също толкоз значимо, колкото и течащата вода. Много е мъчно да оцелееш, когато на открито е студено “, съобщи Рудик.

След визитата си в Тайван през октомври Рудик показа изненадата си какъв брой положително и проведено е взаимоотношението сред тайванското държавно управление и неговия народ. По време на визитата си тя е разговаряла с украинската диаспора в Тайван, откъдето е била осведомена, че държавното управление на страната работи извънредно бързо и дейно и страната се грижи чудесно за украинските жители.

Рудик съобщи, че би желала да посети още веднъж Тайван, с цел да показва признателност за оказаната помощ и да разиска откриването на украинско посланичество в страната.

Начинанието ще отнеме доста време и изисква доста работа, само че „ мисля, че би трябвало да го запазим като цел “, сподели още тя.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР