Украинските защитници трябва да освободят повече от 70 хиляди квадратни

...
Украинските защитници трябва да освободят повече от 70 хиляди квадратни
Коментари Харесай

Украйна: Трябва да освободим над 70 000 кв. км. в Черно море

Украинските бранители би трябвало да освободят повече от 70 хиляди квадратни километра от Черно море от Руската федерация.

25 000 квадратни километра от морето попадат в  " сива зона " - там руски кораби не влизат заради страх от заличаване. Това заяви командващият Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна вицеадмирал Алексей Нейжпапа, съобщи организация " Униан ".

" Днес 25 000 квадратни километра от украинското Черно море попадат в  " сива зона ", в която съветски кораби не влизат от боязън от заличаване. Тази област е съвсем колкото територията на Одеска или Харковска област.

Общата икономическа зона на Украйна в Черно море, която би трябвало да бъде освободена, е повече от 70 000 квадратни километра. "

Според вицеадмирала, в случай че в първите дни на нашествието съветският флот е можел да се види с невъоръжено око край крайбрежията на Одеса, в този момент руснаците към този момент не се доближават до следеното от Украйна крайбрежие.

Според Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна (ГУР) единственият самолетоносач на Руската федерация, крайцерът " Адмирал Кузнецов ", е в нередовност.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР