Украинските ВВС казаха, че тази нощ Русия е атакувала Украйна

...
Украинските ВВС казаха, че тази нощ Русия е атакувала Украйна
Коментари Харесай

Русия е атакувала тази нощ Украйна с 21 дрона и 3 крилати ракети

Украинските Военновъздушни сили споделиха, че тази нощ Русия е атакувала Украйна с 21 дрона и три крилати ракети, само че всички дронове и две от ракетите са били унищожени, преди да доближат задачите си, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12121
Според известието създадените в Иран дронове " Шахед " са били ориентирани към западната Хмелницка област. Украинските Военновъздушни сили не прецизират коя е била целта на офанзивата, само че в региона има огромна военновъздушна база, отбелязва Ройтерс, като отбелязва, че не може да удостовери информацията посредством самостоятелен източник.

Ракетите са свалени над Николаевска област, а дроновете са прехванати над седем други региона на територията на цялата страна. Няма данни за вреди от падналите парчета.

По-рано през днешния ден съветското министерство на защитата съобщи, че фрегата от Черноморския флот е изстреляла четири крилати ракети против украинска военна инфраструктура, само че от изказването на ведомството не излиза наяве къде е била осъществена офанзивата. Ройтерс отбелязва, че Москва постоянно популяризира сходни изказвания със забавяне.

Украинският флот от своя страна уточни, че трите съветски ракети са били изстреляни от Херсонска област, която има изход на Черно море, a част от нея е под съветски надзор.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР