Украинските войски устояват на новите, още по-яростни атаки срещу Соледар,

...
Украинските войски устояват на новите, още по-яростни атаки срещу Соледар,
Коментари Харесай

Украинските сили устояват на яростни атаки срещу Соледар

Украинските войски устояват на " новите, още по-яростни офанзиви " против Соледар, град в Източна Украйна, който Москва се пробва да превземе от месеци.

 
Битката за Донбас продължава. И макар че в този момент окупаторите са съсредоточили най-големите си старания върху Соледар, резултатът от тази тежка и продължителна борба ще бъде освобождението на целия Донбас. Благодаря на всички наши бойци, които пазят Бахмут и демонстрират оптималната устойчивост. Благодаря на всички бойци в Соледар, които устояват на новите и още по-яростни офанзиви на нашествениците. Изключително мъчно е – съвсем не са останали цели стени. Но там спечелихме в допълнение време и спомагателни сили за Украйна.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Соледар, в Донецка област, се намира на към 15 километра от Бахмут – град, който имаше към 70 000 поданици преди началото на съветската инвазия през февруари предходната година, и който в този момент е епицентър на боевете.

В понеделник украинските въоръжени сили оповестиха, че са отблъснали опит за завладяване на Соледар, след което боевете са се възобновили.

За Соледар се бият най-вече наемници от частната съветска войска " Вагнер ", образувани от най-хубавите й запаси. Те са трансформирали тактиката и са подхванали нови офанзиви, написа в Телеграм украинският заместник-министър на защитата Ханна Маляр.

Зеленски заяви още, че е разговарял с водачите на 4 страни – Чехия, Португалия, Северна Македония и Словения – и са разискали опциите за оказване на спомагателна военна поддръжка за страната му.

Освен това Киев се приготвя за старта на договарянията за участие в Европейски Съюз, което е една от най-важните му задания.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР