Украинските войски отблъснаха през вчерашния ден усилени опити на руските

...
Украинските войски отблъснаха през вчерашния ден усилени опити на руските
Коментари Харесай

Украинските войски отблъснаха руски нападения на източния фронт

Украинските войски отблъснаха през вчерашния ден усилени опити на съветските войски да си възвърнат изгубени позиции на източния фронт, оповестиха силите на Киев, а съгласно анализатори, на юг украинската войска реализира прогрес, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11800
През юни украинската войска стартира контранастъпление с желанието да напредне на изток, а през последните две седмици разгласи, че е превзела двете основни селища Андреевка и Клишчеевка, в региона на опустошения град Бахмут.

Силите на Киев се пробват да напреднат и на юг към Азовско море, с цел да пресечен сухопътния кулоар, открит от Русия сред окупирания Кримски полуостров и позициите ѝ на изток.

Иля Елваш, представител на източната формация на украинските сили, съобщи по националната телевизия: " Продължаваме да отблъскваме яростните офанзиви на врага в региона на Клишчеевка и Андреевка. Врагът продължава да щурмува тези позиции с вярата да си върне изгубените позиции, само че без триумф. ".

За последното денонощие в региона е имало 544 съветски обстрела, седем бойни стълкновения и четири въздушни удара, добави Елваш.

Президентът Володимир Зеленски загатна сбито в обява в обществената мрежа Телеграм за " придвижване на украинските войски в Донецкия бранш ", само че не даде детайлности.

Украинският общоприет щаб заяви за въздушни удари в региона и добави, че 15 града и села са били подложени на артилерийски и минометни удари.

В сводката си за бойните дейности съветското министерство на защитата също заяви за яростни боеве към Клишчеевка и пò на юг, в региона на село Невелске. Според ведомството силите на Москва са отблъснали 10 украински офанзиви в този сектор.

 

Украинските представители напоследък заговориха за триумфи в настъплението по южното направление. Генерал Олександър Тарнавски, началникът на южното командване на украинската войска, заяви пред Си Ен Ен предходната седмица за " пробив ", само че означи, че напредъкът е по-бавен от предстоящото.

Зеленски и други публични представители споделиха, че контранастъплението ще отнеме време, и отхвърлиха укорите на критиците на Запад, че настъплението е прекомерно постепенно и е белязано от стратегически неточности.

Тарнавски загатна село Вербове, което съгласно други публични представители украинските сили се готвят да завладяват.

Украинските войски се пробват да завладяват и още няколко села в хода на настъплението си в Запорожка област към огромния град Токмак.

" Имаше три-четири дни на мъчително тежка работа на нашата щурмова формация и командири, изпълняващи тактически задания в региона, които сътвориха доста съществени проблеми на руснаците ", сподели пред NV Radio военният анализатор Роман Свитан. " Не бих приказвал за пробив, до момента в който не достигнем Токмак. "

Русия е подготвена да договаря с Украйна, само че в случай че бъдат регистрирани действителностите на терена, сподели в изявление за ТАСС съветският външен министър Сергей Лавров.

" Нашата позиция остава в действие: подготвени сме да се договаряме, само че при отчитане на действителностите, основали се на терена ", сподели той.

Според Лавров първата стъпка за договаряния сред Киев и Москва би трябвало да бъде анулация на указа на Зеленски за възбрана на разговора с Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР