Украинските военновъздушни сили съобщиха в събота, че са отблъснали атака

...
Украинските военновъздушни сили съобщиха в събота, че са отблъснали атака
Коментари Харесай

Украйна е свалила 30 дрона при нова атака

Украинските военновъздушни сили оповестиха в събота, че са отблъснали офанзива на съветска дрон през нощта, като са свалили 30 от 31 дрона, изстреляни от Москва, съобщи Агенция Франс Прес. Атаката беше ориентирана към райони, в това число столицата Киев, южната област Херсон, както и западната област Хмелницки. „ В офанзивата са употребявани общо 31 ударни дрона „ Шахед “, които окупаторите изпратиха в разнообразни райони на Украйна “, се споделя в изказване на украинските военновъздушни сили.


Херсон беше високомерен още веднъж от украинските сили през ноември 2022 година, само че от този момент е изправен пред безсърдечен обстрел от съветските сили от отсрещния бряг на прилежащата река Днепър.

Междувременно съветските управляващи оповестиха, че един човек е умрял през нощта при украински бомбардировки в окупираната южна Херсонска област. Губернаторът на съветската Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че през последното денонощие е имало 41 украински удара по територията, която граничи с Украйна. Русия съобщи в петък, че е осуетила поредност от украински офанзиви с дронове в два гранични района. За интервал от два часа 26 дрона бяха свалени над полуостров Крим, анексиран от Украйна през 2014 година, се споделя в изказване на министерството на защитата, без да се показва дали има жертви или вреди. По-рано министерството сподели в изявления в Telegram, че шест дрона, ориентирани към „ съоръжения на съветска територия “, са били свалени в региона на Курск, още веднъж без да дава повече детайлности.

Атаките с дронове са съвсем всекидневие в граничните региони на Русия, макар че всеобщите офанзиви са по-редки. Междувременно Русия съвсем всекидневно бомбардира украински градове. Тази седмица тя предприе солидна офанзива с дронове против Южна Украйна и изстреля балистични ракети по Киев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР