Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са унищожили в Черно море

...
Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са унищожили в Черно море
Коментари Харесай

Киев съобщи, че е унищожил в Черно море руски кораб, превозвал ирански дронове

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са унищожили в Черно море съветски боен транспортен съд, за който се допуска, че е превозвал ирански бойни дронове, употребявани от Москва в спора с Киев, предадоха Франс прес и ДПА.

" Големият десантен транспортен съд " Новочеркаск " беше унищожен от водачи на Военновъздушни сили ", оповестиха украинските сили в Телеграм. " Казват, че той е превозвал " Шахеди " - ирански дронове камикадзе, употребявани необятно от Русия против Украйна, добави същият източник.

Въоръжените сили не прецизираха мястото на удара, само че командващият украинските военновъздушни сили военачалник Микола Олешчук  разгласява видео, на което се вижда детонация в съветската военноморска база Феодосия, ситуирана на окупирания украински полуостров Крим, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Освен това Олешчук изрази благодарности на " водачите и всички взели участие за прелестната работа " и подкани руснаците да изоставен Крим " преди да е станало късно ", отбелязва ДПА.

Назначеният от Русия началник на Крим Сергей Аксьонов удостовери, че във Феодосия е имало нахлуване.

" В региона на Феодосия е осъществена вражеска офанзива. Районът на пристанището е отцепен ", заяви той в Телеграм, като увери, че детонациите са спрели и " пожарът е овладян ". Той не посочи данни за вредите, само че акцентира, че се е наложило да бъдат " евакуирани жителите на няколко къщи ".

Украйна постоянно нанася удари в Крим, ориентирани по-специално против съветски военни обекти. През април 2022 година беше потънал крайцерът " Москва ", флагман на съветския Черноморски флот, напомня Агенция Франс Прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР