Украинските военни са свалили 10 от 17 атакуващи дрона, ,

...
Украинските военни са свалили 10 от 17 атакуващи дрона, ,
Коментари Харесай

Украйна: Свалихме 10 от 17 руски дрона, удари по Лвов и Харков

Украинските военни са свалили 10 от 17 атакуващи дрона, , оповестиха украинските управляващи във вторник, представени от Ройтерс.

Губернаторът на западната Лвовска област на Украйна сподели, че три дрона са блъснали неуточнена инфраструктурна цел, само че вредите са минимални и няма известия за жертви.

Властите в Харковска област в Източна Украйна оповестиха, че дронове са блъснали частни домове и жилищни здания, наред с други цивилни цели, в минимум две разнообразни обитаеми места.

Военновъздушните сили на Киев оповестиха, че дроновете са били свалени над " разнообразни райони " на страната.

В изказването на украинските Военновъздушни сили се споделя, че шест ракети С-300 също са били изстреляни по цивилни цели в източната част на Донецка област и в Херсонска област.

Инфраструктурен обект е развален в Лвовска област вследствие на офанзива на съветски дронове. Това заяви в Telegram губернаторът на Лвовска област Максим Козицки, представен от " Укринформ ".

" По време на въздушното нахлуване, към 4:00 часа сутринта, врагът нападна инфраструктурен обект в Лвовска област с три дрона. Ударът провокира пожар, който бързо беше сподавен от чиновници. Има леки вреди ", написа Козицки.

Той добави, че няма потърпевши. Няма повреди по животоподдържащите системи в района.

Вечерта на 4 декември 2023 година съветските войски нападнаха град Чугуев и село Борова в Харковска област с дронове " Шахед ". Това изказване направи губернаторът на Харковска област Олег Синегубов във Фейсбук,

" Около 21:17 часа, 4 декември 2023 година, противников дронове удариха Борова в Изюмски регион, като повредиха културна зала, магазин и обособени къщи. За благополучие не се оповестява за жертви.

В 21:30 часа два съветски дрона удариха три къщи в Чугуев, оставяйки ги с изпочупени прозорци и разрушени покриви. 41-годишен граждански мъж е получил пострадване от гърмеж на мина.

През миналия ден съветските артилерийски и минометни удари са засегнали над 20 обитаеми места в Харковска област,

Усилията по разминиране в региона на Харков не престават. През миналия ден украинската държавна работа за изключителни обстановки е проверила над 5,9 хектара и е обезвредила 71 взривоопасни предмета.
 Британското разузнаване: Русия евентуално управлява по-голямата част от Маринка
Британското разузнаване: Русия евентуално управлява по-голямата част от Маринка

Лондон приказва за есенна атака на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР