Украинските власти се приготвят да изпратят 45 автобуса, за да

...
Украинските власти се приготвят да изпратят 45 автобуса, за да
Коментари Харесай

Украйна изпраща 45 автобуса за евакуация на Мариупол

Украинските управляващи се подготвят да изпратят 45 рейса, с цел да изтеглят цивилни от Мариупол - обсадения от съветската войска град в югоизточна Украйна, където Москва разгласи помирение, заяви през днешния ден вицепремиерът Ирина Верешчук, представена от Франс прес.

" Тази нощ бяхме осведомени от Международния комитет на Червения Кръст, че Русия е подготвена да даде достъп за филантропичните конвои от Мариупол “ в посока град Запорожие през Бердянск, разгласи Верешчук в Телеграм. Тя добави, че украинските управляващи изпращат " по коридора в Мариупол... 45 рейса ".

17 от тях към този момент са потеглили от Запорожие. Останалите 28 рейса към момента чакат разрешение да преминат през съветски контролно-пропускателен пункт покрай град Запорожие, който се намира на 220 километра северозападно от Мариупол.

Досега цивилните имаха опция да напущат Мариупол единствено по лична самодейност, поемайки огромни опасности, защото споразуменията за проведени евакуации не се съблюдаваха, отбелязва Агенция Франс Прес.

За през днешния ден в Украйна са били контрактувани още два филантропични коридора - от град Мелитопол към Запорожие и Енергодар, където се намира най-голямата атомна електроцентрала в Европа - Запорожката АЕЦ.

Мариупол е обсаден и обстрелван от съветските сили от края на предишния месец. Хора, съумели да изоставен стратегическия пристанищен град на Азовско море, и неправителствени организации описват, че изискванията там са ужасяващи, като хората нямат вода и храна, информационните връзки са прекратени, а улиците са осеяни с трупове, отбелязва още Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР