Украинските власти публикуваха подробности за . Според тях общо 16

...
Украинските власти публикуваха подробности за . Според тях общо 16
Коментари Харесай

Всички руски дронове, влетели тази нощ в Украйна, са отбити

Украинските управляващи разгласиха детайлности за . Според тях общо 16 ирански дрона Shahed-136 са атакували Украйна от югоизток и север през нощта на 30 декември.

" Врагът се опита да употребява поречието на Днепър , с цел да преодолее системата за противовъздушна защита на Украйна ", се споделя в изказване на украинските военновъздушни сили. Съобщава се, че всички дронове са били свалени.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че е изработен опит украинската столица да бъде атакувана през нощта от седем безпилотни самолета камикадзе. Два от тях са свалени при заход за кацане, а пет са свалени над града.

Отломките са засегнали здания в квартал Голосеевски жилищна постройка и нежилищна сграда. Там прозорците са изпочупени. Няма жертви . По-рано военната администрация на града заяви, че дрон е блъснал административна постройка.

Службите за незабавна помощ към този момент работят в регионите на падащите парчета. С напредването на деня евентуално ще се появи по-подробна информация.
 Ударите по Украйна през днешния ден – към 70 ракети, само че
Ударите по Украйна през днешния ден – към 70 ракети, само че " калибрите в никакъв случай няма да свършат "

Дмитрий Кулеба: Безсмислено безчовечие

От септември насам Русия нападна Украйна с създадени в Иран безпилотни самолети камикадзе Shahed-136 . Първоначално Техеран поредно отхвърляше, че е доставил такива дронове на Русия. През ноември иранските управляващи признаха, само че Техеран упорства, че доставките са осъществени преди съветските войски да нахлуят в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР