Украинските власти поискаха спешно финансиране от Международния валутен фонд (МВФ),

...
Украинските власти поискаха спешно финансиране от Международния валутен фонд (МВФ),
Коментари Харесай

Украйна поискала финансиране от МВФ

Украинските управляващи желаеха незабавно финансиране от Международния валутен фонд (МВФ), сподели ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева в изказване в поддръжка на Украйна.

" Фондът разполага с редица принадлежности в своя боеприпас и защото обстановката в Украйна се развива, ние ще продължим да обсъждаме с управляващите по какъв начин най-добре да им помогнем ", сподели тя.

В допълнение към настоящите политически препоръки, МВФ изследва всички разновидности за по-нататъшна финансова поддръжка, в това число според съществуващото стендбай съглашение с останалите неразпределени 2,2 милиарда $, сподели тя.
 Георгиева: МВФ ще помогне на страни, наранени от спора Украйна - Русия
Георгиева: МВФ ще помогне на страни, наранени от спора Украйна - Русия

Фондът има 700 милиарда $ потенциал за разпределяне на заеми

Георгиева посочи, че тези полемики се организират отдалечено с присъединяване на чиновници от Вашингтон.

Ръководителят на фондацията акцентира, че " събитията от тази седмица в Украйна " провокират огромна угриженост: на първо място поради загубата на живот и страданията на елементарните хора, само че също и поради сериозното икономическо влияние, което ще се задълбочава .

Тя добави, че с изключение на за Украйна, следствията от спора основават обилни стопански опасности в района и по света и в този момент фондът прави оценка вероятните последствия, в това число за действието на финансовата система, стоковите пазари и директното влияние за страни с стопански връзки с района.

" Днес се срещнах с нашия изпълнителен съвет, с цел да осведомявам изпълнителните шефове за първичната ни оценка на актуалната обстановка. Уверих ги, че нашите чиновници ще продължат да работят в тясно съдействие с управляващите, с цел да поддържат Украйна по всевъзможен вероятен метод ", сподели Георгиева.
 Ръстът на лихвите в Съединени американски щати може да засегне уязвимите страни, предизвестява МВФ
Ръстът на лихвите в Съединени американски щати може да засегне уязвимите страни, предизвестява МВФ

През 2022 година Фед може да увеличи лихвените проценти четирикратно

Тя добави, че МВФ също по този начин ще продължи да работи ръка за ръка с Групата на Световната банка и други сътрудници, с цел да координира поддръжката и да обезпечи оптималната изгода за Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР