Украинските власти обвиняват Русия, че нарушава споразумението за хуманитарния коридор

...
Украинските власти обвиняват Русия, че нарушава споразумението за хуманитарния коридор
Коментари Харесай

Украйна обвини руските сили, че обстрелват хуманитарен коридор

Украинските управляващи упрекват Русия, че нарушава съглашението за филантропичния кулоар за цивилните, които напущат обсадения южен пристанищен град Мариупол, предава Франс прес.

Късно в понеделник Русия уточни Мариупол като един от четирите града, където ще бъдат отворени коридори за евакуация.

Русия обстрелва път, по който се чака цивилни да се изтеглят от обсадения украиски град Мариупол, съобщи Олег Николенко, представител на министерството на външните работи на Украйна, представен от Ройтерс.

" Врагът е почнал офанзива, насочвайки се тъкмо към филантропичния кулоар ", написа украинското министерство на защитата във Facebook и прибавя, че съветската войска " не е пуснала деца, дами и възрастни хора да изоставен града ".

30 рейса са били изпратени към обсадения град, заяви украинският вицепремиер Ирина Верешчук, представена от Ройтерс, и уточни, че има индикации за съветски обстрел по посока на евакуационния маршрут. Тя уточни, че рейсовете са тръгнали с осем камиона, които транспортират филантропична помощ за Мариупол.

Русия и Украйна се споразумяха за основаването на филантропични коридори от няколко украински града, измежду които и Суми, отбелязва Асошиейтед прес. Планира се евакуиращите се от Суми да отидат в Полтава. Сред тях са задгранични студенти от Индия и Китай.

Подразделенията на ДНР управляват сектора от пътя от Волноваха до покрайнините на Мариупол. Гражданското придвижване по този маршрут сега е неразрешено. От това място до основния вход на Мариупол малко по-малко от 10 километра, заяви РИА Новости.

По-рано от Министерство на вътрешните работи на Украйна оповестиха, че продължава евакуацията на популацията от засегнатите региони.

Първата колона, почти от 20 рейса с задгранични студенти, е тръгнала за Сумска област в 9:30., а втората е планувана да тръгне към 13 часа.

В Киевска област също продължава евакуацията на популацията от Ирпин до Киев. Към момента повече от 150 души са евакуирани от Съд на Европейския съюз, Националната полиция, Въоръжените сили на Украйна, управляващите и доброволци и дейностите не престават. Общо са били подкрепени близо 3000 души.

Руското министерство на изключителните обстановки пък заяви, че е доставила над 430 тона филантропична помощ в Украйна и Донбас. Товарът включва храна, артикули от първа нужда, облекла и домашен химикали.

националистите заплашват с ликвидиране на локалното население, до палежи, в случай че одобряват помощ от Русия. Тя сподели, че дружно с Росгвардия е доставяла храна в Херсонска област, както и нужните медикаменти.

Руският народен представител Наталия Поклонска посети Украйна и сподели, че националистите заплашват с ликвидиране и палежи локалното население, в случай че одобряват помощ от Русия. Тя сподели, че дружно с Росгвардия е доставяла храна в Херсонска област, както и нужните медикаменти, съобщи РИА Новости.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР