Украинските въоръжени сили предприеха днес най-голямото си нападение срещу Москва,

...
Украинските въоръжени сили предприеха днес най-голямото си нападение срещу Москва,
Коментари Харесай

Войната достигна и руската столица Москва

Украинските въоръжени сили започнаха през днешния ден най-голямото си нахлуване против Москва, с което доведоха избухналата преди 15 месеца война в Украйна в центъра на съветската столица. Противовъздушната защита на града обаче унищожи всичките осем дрона, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Нападенията с безпилотни летателни апарати надълбоко в територията на Русия се ускориха през последните седмици, като бяха нанесени удари по петролопроводи и даже по Кремъл по-рано този месец. Москва упрекна за тези офанзиви Украйна. Отбелязването на добре свършена работа от съветската Противовъздушна отбрана обаче не дава отговор на въпроси като тези по какъв начин - в случай че Украйна провежда тези офанзиви – Киев съумява да организира комплицирани логистични интервенции по доставка на дронове на съветска територия, обезпечаване на стартова площадка, наземен надзор на машините и то без да попадне в погледа на някоя от съветските специфични служби, отбелязва Ройтерс.

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че са били ранени двама души, единият от които е настанен в болница. Няма смъртни случаи. Летищата в Москва остават отворени.

Хора, живеещи в югозападната част от съветската столица, оповестиха, че са чули мощни гърмежи преди зазоряване, след което усетили миризма на бензин. Местни поданици снимали свален дрон и кълбо пушек, издигащо се над хоризонта на Москва. " Тази заран режимът в Киев предприе терористична офанзива с безпилотни летателни апарати против жилищни здания в град Москва ", съобщи съветското министерство на защитата.

" В нападението са взели участие осем безпилотни летателни апарата. Всички противников безпилотни летателни апарати бяха изумени ", написа още в известието. Руското министерство на защитата сподели, че специфични електронни технологии за противопоставяне на безпилотни летателни апарати са били употребявани за отклонение на три от украинските безпилотни летателни апарати, до момента в който други пет са били свалени.

Руски медии оповестиха, че са нанесени вреди покрай Ленински проспект и до летище Внуково. Руската страна малкия екран отрази нападенията, само че без да се стопира в детайли на тях. За момента няма коментар за офанзивата от страна на Украйна. Киев отхвърли да стои зад нападението с дронове против Кремъл по-рано този месец, макар че в. " Ню Йорк Таймс " заяви, че американското разузнаване счита, че Украйна стои зад тази офанзива, показва Ройтерс.

Не е ясно по какъв начин ще реагира съветският президент Владимир Путин на нападението против Москва, с което войната в Украйна доближи столицата на най-голямата нуклеарна мощ в света.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР