Украинските въоръжени сили отрекоха руските твърдения, че Русия вече контролира

...
Украинските въоръжени сили отрекоха руските твърдения, че Русия вече контролира
Коментари Харесай

Киев отрече твърденията, че руските сили контролират град Соледар

Украинските въоръжени сили отхвърлиха съветските изказвания, че Русия към този момент управлява дребния град Соледар в Източна Украйна, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Руснаците споделят, че Соледар е под техен надзор. Това не е истина ", съобщи през днешния ден представител на украинските въоръжени сили, представен от медии в Киев. Той добави, че генералният щаб на Украйна ще даде информация за обстановката понастоящем.

Ръководителят на съветските наемнически сили " Вагнер " Евгений Пригожин нощес съобщи, че градчето в Донецка област на процедура е под техен надзор и към 500 украински бойци са попаднали в " чувал ".

 

" Подразделенията на " Вагнер " са взели под надзор цялата територия на Соледар ", съобщи Евгений Пригожин в аудиосъобщение, оповестено в канала му в Телеграм късно нощес. Пригожин добави, че в центъра на града има обкръжени украински войски и " се водят улични сражения. Броят на взетите пленници ще бъде разгласен на следващия ден ".

Бяха оповестени и фотоси на Евгений Пригожин и бойци от ЧВК " Вагнер " в подземните галерии под Соледар. В солните мини край града има тунели с обща дължина към 300 км, които могат да бъдат употребявани от съветските войски за навлизане в тила на украинците. В подземията им може да се укриват огромни войскови подразделения и даже танкове.

Руското министерство на обраната през днешния ден сподели, че въздушнодесантни подразделения " са блокирали Соледар от северната и южната част на града ". Ведомството обаче призна, че сраженията не престават.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР