Украинските сили вече са освободили повече от 30 населени места

...
Украинските сили вече са освободили повече от 30 населени места
Коментари Харесай

Украйна си връща територии в Харковска област, а руският фронт се разпада

Украинските сили към този момент са освободили повече от 30 обитаеми места в Харковска област и не престават да си връщат все по-обширни територии в региона, който до момента се контролираше от съветската войска, оповестява " Ройтерс ".

Бързите териториални придобивки на Украйна са хванали Русия неподготвена в уязвим сектор от фронтовата им линия и в офанзива, която заплашва значим продоволствен център, употребен от съветските сили. В отговор на това страната разгласи, че ще изпрати подкрепления в Източна Украйна след забележителните триумфи на украинците - част от по-широка контраатака. Руските държавни медии излъчиха фрагменти на колони от съветски танкове, поддържащи коли и артилерия, които се движат по асфалтирани пътища и черни пътища.

Междувременно украинските сили означават прогрес и в следения от Русия град Купянск, през който минават пътищата за доставки на фронтовата линия в Донбас, заяви английското военно разузнаване. От там показват още, че има огромна възможност съветските военни в Изюм (друг храд в Харковска област - б.ред) да стават все по-изолирани.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че войната навлиза в сериозна фаза с помощта на украинската контраатака.

“Украинските сили съумяха да възпрат офанзивата на Москва в Донбас, удариха зад съветските линии и си възвърнаха територия ”, сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР