Живак, киселина и други смъртосни вещества са крити в частна

...
Живак, киселина и други смъртосни вещества са крити в частна
Коментари Харесай

Разкриха „място на ада“ в Перник! Живак, киселина и други смъртосни вещества са крити в частна фирма

Живак, киселина и други смъртосни субстанции са крити в частна компания в град Перник. Истинско „ място на пъкъла “. На 22 април 2024 година в Районната прокуратура на Перник са постъпили данни за съществуването на рискови боклуци. Образувано е досъдебно произвеждане и са назначени трима прокурори по случая. В помещението е съхраняван железен живак от 99,99%. Намерени са доказателства за виновността на двама души. Това заяви прокурор Христофор Рачев, представител на Районна прокуратура – Перник.

По думите на наблюдаващия прокурор Теодор Николов са открити 200 кг живак, както и киселини, основи и други рискови субстанции. В момента те се намират в помещение на частна компания.

„ След образуването на досъдебно произвеждане получихме подпомагане от ДАНС, Министерство на вътрешните работи и окръжния прокурор. Мястото е обезопасено и е открито уместно място за съхранението на веществата ”, сподели районният прокурор Гергана Малиновска. „ Елиминирана е заплахата за жителите на Перник и за околната среда ”, добави тя.

 

„ Безсмъртен водач “ вилнея със 150 км./ч. из Пловдив! 29.05.24 15:54 Разкриха „ място на пъкъла “ в Перник! Живак, киселина и други смъртосни субстанции са крити в частна компания 29.05.24 15:54 Европейската комисия основава работа, която ще засегне всички! 29.05.24 15:24 Amnesty International: Зловещ растеж на изтезанията по света (СНИМКИ) 29.05.24 14:30 Вучич още веднъж потегля на яростна война против България! (СНИМКИ) 29.05.24 14:07

Източник – NOVA

 

Още вести четете в: Крими & Темида, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР