Украинските сили съобщиха, че са превзели село Клишчиевка от руските

...
Украинските сили съобщиха, че са превзели село Клишчиевка от руските
Коментари Харесай

Украйна си върна село Клишчиевка

Украинските сили оповестиха, че са завладяли село Клишчиевка от съветските войски след месеци на яростни боеве. Селото се намира южно от окупирания Бахмут и идва дни откакто стана ясно, че е било освободено и близкото село Андреевка. За завладяването първо оповестиха от бригадата " Ярост " на Националната армия. Говорителят на Източната група Иля Евлаш удостовери завладяването на селото, като съобщи, че това е станало с помощта на общите старания на пехотни и въздушни войски. Президентът на страната Володимир Зеленски също поздрави войските на Украйна.

 
Бих желал да отдам особено самопризнание на воините, които последователно си връщат територията на Украйна в региона на Бахмут. Взехме си назад Клишчиевка! Браво!
Володимир Зеленски - президент на Украйна

Превземането на Клишчиевка е значима тактическа победа за украинските сили. Високата надморска височина на селото предлага панорама към окупирания от руснаците град Бахмут и дава нови благоприятни условия на украинските сили да обкръжат града. То също по този начин дава  на украинските сили по-добър взор върху съветските логистични линии. От своя страна Русия заяви, че е свалила дронове над Кримския полустров. Според управляващите не е имало вреди или ранени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР