Украинските сили са провели контранастъпателни операции в най-малко две зони

...
Украинските сили са провели контранастъпателни операции в най-малко две зони
Коментари Харесай

ISW: Украинските сили продължават към Мелитопол и Бердянск

Украинските сили са провели контранастъпателни интервенции в минимум две зони на фронта, оповестяват от Института за проучване на войната.

Оттам се базират на известия за реализиран прогрес в Донецката и Запорожка област. Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр заяви, че украинските сили не престават контранастъпателните интервенции в направление към Мелитопол (в западната Запорожка област) и към Бердянск (в западната Донецка област и в източната Запорожка област).

Маляр добави, че украинските сили са постигнали и други триумфи, които към момента не са конкретизирани на юг и югоизток от Старомайорски (на 9 км югоизточно от Велика Новосилка) в посока Урожайне (9 км южно от Велика Новосилка).

Маляр означи, че украинските сили не престават да напредват в Урожайне. Според някои съветски източници украинските сили управляват северната част на селището. Командирът на съветския батальон " Восток " Александър Ходаковски , отбраняващ се покрай Урожайне, се е оплакал, че съветските сили не разполагат спомагателни запаси и артилерийски дивизиони в региона . Ходаковски показал, че батальонът " Восток " се бие за Урожайне с всички сили, само че че бойците му са изтощени и търпят загуби.
 ISW: Русия съзнателно прикрива украинските триумфи на фронта
ISW: Русия съзнателно прикрива украинските триумфи на фронта

Това се показва в дневния разбор на обстановката на фронта на Института за проучване на войната

ISW по-рано уточни, че съветските сили нямат налични оперативни запаси, които биха им разрешили да правят ротации или да си обезпечат спомагателни подкрепления. Ето за какво е доста евентуално съветската защита елементарно да бъде пробита .

Някои съветски блогъри, проследяващи военните дейности, настояват, че украинските сили са траяли контранастъпателните интервенции покрай Роботине (на 13 км южно от Орихов) в западната Запорожка област и са напреднали на юг към селото - Клишчиевка (7 км югозападно от Бахмут).
 ISW: Украинската контраатака няма тъкмо избран график или период
ISW: Украинската контраатака няма тъкмо избран график или период

По 5 съветски мини на квадрaтен метър

Заместник-министърът на защитата Маляр добави, че през миналата седмица украинските сили са напреднали с три квадратни километра в посока Бахмут и са освободили общо 40 квадратни километра, откогато са почнали своите настъпателни интервенции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР