Украинските сили са отблъснали руско настъпление в Донецка област. Това

...
Украинските сили са отблъснали руско настъпление в Донецка област. Това
Коментари Харесай

Зеленски обвини Русия, че изнудва света с глад, след като тя се оттегли от т.нар. Черноморска инициатива за износ на храни от черноморските пристанища на Украйна - Топ новини

Украинските сили са отблъснали съветско нахлуване в Донецка област. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в обичайното си вечерно послание.

Той упрекна и Русия, че изнудва света с апетит, откакто тя се отдръпна от така наречен Черноморска самодейност за експорт на храни от черноморските пристанища на Украйна. Москва разгласи, че в съботното нахлуване с бойни дронове против корабите на Черноморски флот в Севастопол е бил употребен морският кулоар за експорт на зърно от украинските пристанища. Зеленски отхвърли тези изказвания.

„ Русия е единствената отговорна за това, че в този момент храната ще стане по-скъпа за хората на голяма територия от света – от Западна Африка до Източна Азия. Русия е повода, заради която хората, по-специално в Етиопия, Йемен или Сомалия, са изправени пред пагубен дефицит на храна. Разбира се, сътрудниците се пробват да убедят терористичната страна да забави малко изнудването.

Но дали това е реалистично? Засега обстоятелствата сочат, че съветското управление е по-заинтересовано от изостряне на продоволствената рецесия, в сравнение с от осъществяване на подписаните документи. И това е отговорът към всички тези, които приказват за договаряния с Русия “, означи украинският президент.

Зеленски добави, че 218 кораба чакат опция да транспортират храни по контракти за експорт или да дебаркират в украински пристанища. 
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР