Украинските сили са атакували държания от Русия източен град Балаклия

...
Украинските сили са атакували държания от Русия източен град Балаклия
Коментари Харесай

Украинските сили са атакували държания от Русия източен град Балаклия

Украинските сили са атакували държания от Русия източен град Балаклия в региона на Харков, сподели почитан промосковски сепаратистки чиновник, до момента в който украинските публични лица остават нащрек за това по какъв начин протича контраофанзивата, съобщи Ройтерс.

Губернаторът на Луганска област Сергей Гайдай сподели пред украинската телевизия, без да показва местоположения, че „ се организира контраофанзива и… нашите сили се радват на прочут триумф “.

Президентски консултант по-рано написа в Туитър, че ще има „ страхотни вести “ от президента по отношение на интервенцията в североизточния регион на Харков.

Във вечерното си послание обаче президентът Володимир Зеленски съвсем не загатва интервенциите в региона на Харков, само че сподели, че пет съветски крилати ракети са били свалени във вторник, множеството от които на юг.

Ройтерс не съумя да ревизира без значение мненията на украинските публични лица и нямаше неотложен отговор от Русия.

Но чиновник на промосковската отцепническа Донецка национална република във вторник даде извънредно прям роман за боевете в Балаклия, източен град с 27 000 души, който се намира сред Харков и следения от Русия Изюм, град с главен железопътен възел, употребен от Москва да достави своите сили.

„ Днес украинските въоръжени сили, след продължителна артилерийска подготовка започнаха офанзива против Балаклия. “, сподели Даниил Безсонов в Telegram, добавяйки, че в случай че градът бъде изгубен, съветските сили в Изюм ще станат уязвими на северозападния си фланг.

„ Украинските въоръжени сили концентрираха масиран огън по мобилните групи на Донецката национална република, които заеха отбранителни позиции в околните гори.

Няколко изявления в обществените мрежи от военни блогъри и очевидци също оповестяват за боеве към Балаклия.

Вадим Крохмал, член на градския съвет на Купянск, град източно от Харков, който беше окупиран през последните пет месеца, разгласява видео онлайн, призовавайки жителите да не вземат участие в референдум за присъединение към Русия, който окупационните сили могат да провеждат.

„ Съвсем скоро украинските въоръжени сили ще освободят Купянск. Ние знаем това, ние сме сигурни в това “, сподели Вадим, като посъветва хората да се запасят с храна и да зареждат източници на сила. „ Всичко, от което се нуждаем, е малко самообладание. “

Появи се малко информация за напредъка на главната украинска атака в южната област Херсон, като Киев не позволява публицисти от фронтовата линия и разгласява единствено лимитирани отчети.

Русия твърди, че е отблъснала офанзивата на Херсон, само че Украйна регистрира непрекъснат триумф.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР