Украинските сили, разположени на западния бряг на река Днепър, често

...
Украинските сили, разположени на западния бряг на река Днепър, често
Коментари Харесай

Украинските сили засилват набезите си на източния бряг на Днепър край Херсон

Украинските сили, ситуирани на западния бряг на река Днепър, постоянно правят в опит да прогонят съветските войски . Това съобщи Юрий Соболевски, заместник-председател на регионалния съвет на Херсон, представен от " Ройтерс ".

Руските сили държат източния бряг на Днепър наоколо до Херсон, откогато след месеци на окупация. Очаква се обаче Украйна да стартира пролетна контраатака, с цел да се опита да си върне повече територия.

Соболевски изясни, че набезите на източния бряг имат за цел да понижат бойните качества на съветските войски , които, откакто бяха принудени да се изоставен града. " Нашите военни доста постоянно правят набези по левия (източен) бряг. Украинските въоръжени сили работят, и то доста дейно ", акцентира той.
 Потвърждение за прекосяването на Днепър от Въоръжените сили на Украйна край Херсон
Потвърждение за прекосяването на Днепър от Въоръжените сили на Украйна край Херсон

Това към този момент бе обявено в неделния отчет на ISW

" Резултатите ще дойдат, както се случи на десния бряг на Херсонска област, когато с помощта на комплицирана и продължителна интервенция те съумяха да освободят нашите територии с минимални загуби за нашите военни. Същото в този момент се случва и на левия бряг ", уточни Соболевски.

Русия завладя Херсонска област малко след пълномащабното си навлизане в Украйна преди 14 месеца и от този момент продължава да държи контрола върху цялата територия на района на изток от Днепър.

Според военни анализатори Украйна евентуално скоро ще стартира контранастъпление, като една от главните цели може да бъде пробив на южния сухопътен кулоар сред Русия и анексирания от нея Крим. Отвоюването на цялата Херсонска област би било значима стъпка към постигането на тази цел.

Миналата седмица основаният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната заяви, че съветски военни блогъри са разгласили задоволително геолокационни фрагменти за удостоверение, че украинските войски са

Соболевски не разкри повече детайлности, заявявайки, че военните интервенции изисква " осведомително безмълвие ".
 Тихата цивилна опозиция, която победи Русия в Херсон
Тихата цивилна опозиция, която победи Русия в Херсон

Или по какъв начин украински жители способстваха за най-големия боен крах на Кремъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР