Украинските сили край Часов Яр са в изключително тежка ситуация,

...
Украинските сили край Часов Яр са в изключително тежка ситуация,
Коментари Харесай

Сергей Кривонос: На украинските сили край Часов Яр не им останаха нито хора, нито техника

Украинските сили край Часов Яр са в извънредно тежка обстановка, нямат хора, техника и естествена разследваща работа. Това заяви генералът от въоръжените сили на Украйна в оставка Сергей Кривонос. Според него загубата на Часов Яр ще сътвори опасност за украинските позиции в Константиновка, както и за Славянск и Краматорск, съобщи ТАСС.

" Въз основа на диалози с тези, които са там, мога да кажа, че думата " тежко " не предава действителното напрежение там. Момчетата, минали през боевете при Работино и Бахмут, в Авдеевка, споделят, че всичко това е било детска игра спрямо това, което се случва в този момент в Часов Яр. И задават въпроси: „ Къде са хората, къде са оръжията, къде е вярно проведеното разузнаване? ", каза Сергей Кривонос.

Кривонос добави, че командирите на украинските бригади „ нямат нито хора, нито нужното количество техника “, до момента в който съветските сили имат доста преимущество, изключително в тежката артилерия. Както означи генералът в оставка, загубата на Часов Яр ще сътвори опасност за украинските позиции в Константиновка, както и при Славянск и Краматорск.

По-рано съветникът на ръководителя на ДНР Игор Кимаковски сподели пред ТАСС, че първата линия на защитата в Часов Яр се държи от неотдавна мобилизирани сили и украинските сили в града всеки ден понасят тежки загуби.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР