Украинските сили говорят за напредък край Бахмут. Геолокализирани кадри показват

...
Украинските сили говорят за напредък край Бахмут. Геолокализирани кадри показват
Коментари Харесай

Киев в контраофанзива по четири направления на фронта

Украинските сили приказват за прогрес край Бахмут. Геолокализирани фрагменти демонстрират и триумфи по време на контраатаки край Орихив в Запорожка област. Базираният във Вашингтон Институт за проучване на войната оповестиха, че Украйна организира интервенции като част от контраофанзивата по минимум 4 посоки на фронта. 

След като за първи път публично Володимир Зеленски удостовери, че контраофанзивата е почнала, в среднощното си послание даде малко детайлности, като прикани бойците да продължат да се борят. 

За следващ път разкритикува и реакцията на интернационалните организации след гърмежа на стената на язовира ”Каховка ”. 

 
Когато интернационалните организации, които би трябвало да пазят живота на хората в световен мащаб, не съумяват да образуват и изпратят избавителна задача на окупираната територия даже за седмица, когато някои международни субекти не се вземат решение да излязат с ясни и остри изказвания, които осъждат това следващо съветско закононарушение, тази уязвимост подхранва терористите, а равнодушието ги насърчава.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

От Москва не престават да настояват, че контраофанзивата на Киев е несполучлива. Руски източници оповестяват за украинска интензивност в Луганска област, а съветското министерство на защитата твърди, че украинските войски са направили и набези в граничната зона сред Донецка и Запорожка области.

Съобщава се и че Русия е изпратила в Черно море ракотоносач с осем крилати ракети

А в Украйна - в Одеса е ден на печал откакто при съветски офанзиви бяха убити трима души, а други 29 ранени, измежду тях и две деца и бременна жена.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР