Украинските състезателки по синхронно плуване Марина Алексиева и Владислава Алексиева

...
Украинските състезателки по синхронно плуване Марина Алексиева и Владислава Алексиева
Коментари Харесай

Правителството на Украйна постави под въпрос олимпийската мечта на синхронистки

Украинските състезателки по синхронно плуване Марина Алексиева и Владислава Алексиева прекараха години в тренировки за Игрите в Париж 2024, само че техните олимпийски фантазии са под въпрос, откакто държавното управление реши да спре своите спортисти от присъединяване в квалификациите, в случай че те включват руснаци.

Международният олимпийски комитет (МОК) предложи на състезателите от Русия и Беларус да бъде разрешено да се върнат в интернационалните надпревари с безпристрастен статут след възбраната им след миналогодишното навлизане в Украйна, което Москва назовава " специфична военна интервенция ". МОК ще вземе настрана решение за присъединяване им на Игрите следващата година, които Украйна заплаши да бойкотира, в случай че им бъде разрешено да се състезават там.

" Ако съветски спортисти отидат, ние няма да отидем. Не желаеме да се срещнем с тях и не можем да се срещнем с тях. Като цяло всички федерации... би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да не им разрешат да вземат участие ", сподели Владислава пред организация " Ройтерс ".

21-годишните близначки бяха измежду хилядите, които избягаха от източния град Харков предходната година, откакто Русия стартира нашествието си в Украйна.

Сестрите, които взеха олимпийски бронзов орден в отборното съревнование в Токио 2020, имаха сполучлива 2022 година, спечелвайки два златни медала на Световното и още шест на Европейското състезание в отборните и дуетни дисциплини.

Руските спортисти се състезаваха като неутрални в Токио, откакто допинг скандал, включващ разкрития за подкрепяна от страната система за приложимост на неразрешени субстанции в доста спортове, след Олимпийските игри в Сочи 2014, докара до наказания от страна на МОК.

" Ако МОК разреши на Русия да взе участие на Олимпийските игри в Париж 2024, тогава тези игри към този момент не са мирни. Руснаците бяха под безпристрастен байрак на последната олимпиада и това не промени нищо, те започнаха война ", добави Владислава.

Въпреки опцията да пропуснат Париж, близначките не престават прецизните си тренировки в Киев и прекарват седем часа дневно в подготовка за стартовете от Световната купа във Франция и Египет през май.

Спортният комплекс в Харков, където те упражняваха преди, беше развален от ракета през септември, а заниманията им постоянно се прекъсват от сирени за въздушна паника, разкриха те.

" Не си толкоз съсредоточен по време на тренировките, както беше преди. Когато се сблъскваме с компликации по време на подготовката, разбираме, че на нашите военни им е доста по-трудно ", добави Марина Алексиева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР