Украинските производители увеличиха производството на безпилотни летателни апарати (БЛА) до

...
Украинските производители увеличиха производството на безпилотни летателни апарати (БЛА) до
Коментари Харесай

Украйна произвежда повече дронове, отколкото държавата може да купи

Украинските производители усилиха производството на безпилотни летателни апарати (БЛА) дотам, че актуалните бюджети на Киев за закупуване на дронове не са задоволителни , с цел да купят всичко, което се създава, каза министърът на технологиите на Украйна Михайло Федоров във вторник, представен от " Ройтерс ".

Федоров е вицепремиер, който също се занимава с цифровата информация и поддържа потреблението на дронове за битка с съветската инвазия от първите дни.

" Към днешна дата пазарът се форсира доста по-бързо по отношение на наличните количества пари за закупуване на всички БПЛА ", сподели Федоров пред украинската национална телевизия.

" Следователно би трябвало да увеличим финансирането и да отворим още повече пазарите, тъй че цените да паднат с помощта на конкуренцията и да стартира локализирането на част от производството, " сподели той.

БПЛА бяха необятно употребявани както от Украйна, по този начин и от Русия в 22-месечната война, като осигуряваха на армиите непрекъснат поглед към небето и им позволяваха да унищожават цели стотици пъти по-високи от цената на дрон, като системи за противовъздушна защита и съвременни радари.

Според министъра сега има към 200 компании в Украйна, които създават дронове, а почти 70 локални компании към този момент са подписали контракти за доставка на дронове за страната.
 Украински водачи на дронове се опасяват, че преимуществото пред Русия към този момент е изгубено
Украински водачи на дронове се опасяват, че преимуществото пред Русия към този момент е изгубено

Русия печели превъзходство посредством по-организирани доставки и по-големи разноски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР