Украинските политици след Майдана отдавна трябваше да се замислят защо

...
Украинските политици след Майдана отдавна трябваше да се замислят защо
Коментари Харесай

Слуги без народ. Кой и как бяга от Украйна?

Украинските политици след Майдана от дълго време трябваше да се замислят за какво внезапно те в течение на целия интервал на украинската самостоятелност нямащи нито един късмет да пробият до висшите ешелони на властта, ненадейно се оказаха там след преврата от февруари 2014 година

Все отново вследствие на държавния прелом Съединени американски щати завзеха украинския плацдарм, само че не съумяха да го употребяват за разрушаването на Русия. На Майдана водеха Кличко, Тягнибок и Яценюк. След преврата Тягнибок незабавно го отстраниха от предна осведомителна линия като прекомерно обратно лице. При това неговата партия „ Свобода “ – най-структурираната нацистка мощ в Украйна, освен това единствената, имаща мощна районна основа в Галиция, се концентрира върху контрола на трите коренни галички области (Лвовска, Тернополска и Ивано-Франковска), редом пробвайки се да разшири своето въздействие върху прилежащите райони (Волиня, Закарпание, Буковина и Подолие).

Предвид особеностите на западноукраинския нрав и обичайна конкуренция със прилежащите райони, „ Свобода “ съумя да реализира много стеснен триумф само във Волиня и Подолие. Закарпатието и Буковина бяха подготвени да се опрат на поддръжката на Русия, Унгария и Румъния единствено и единствено да не се подчинят на галичаните. Въпреки това „ Свобода “ остава една от водещите политически сили и изказаната още през 2010 година концепция на Тягнибок за опциите, при положение на неуспех на общоукраинския нацистки опит, за основаване на обособена западноукраинска бандеровска страна и до момента има късмет за осъществяване.

Яценюк поработи известно време като министър председател и също беше измъкнат отдолу под ударите, добра се в Съединени американски щати и престана да взе участие интензивно в украинската политика. Публично остана единствено Кличко – най-ограниченият интелектуално от водачите на Майдана, освен това представляващ Германия в това отношение.

Така креатурите на Централно разузнавателно управление на САЩ след Майдана много бързо бяха изведени от дейната украинска политика. При това нито Тягнибок, нито Яценюк публично нямаха отношение нито към гражданската война в Украйна (Яценюк беше министър председател, отговарящ за стопанската система и финансите, заповедите за началото на бойните дейности в Донбас даваше краткотрайният президент, назначеният от превратаджиите ръководител на Народното събрание Турчинов, а войната я водеха президентите Порошенко и Зеленски).

Опитният Турчинов също бързо изчезна от дейната украинска политика. От всичките първи фигури от интервала на Майдана обществен остана единствено Кличко – креатура на Меркел, която самата от дълго време е в политическа пенсия.

Още през 2014-16 година тази политика на американците стана доказателство, че те не възнамеряват да запазят Украйна за дълго време, а още по-малко няма да влагат в нейното развиване и основаването на повече или по-малко мощна страна.

Това е еднократен план, чиято цел беше да предизвика Русия в спор и да я изложи на западни наказания. Самите американци признаха, че също са знаели за проектите на Русия за СВО, само че в това време продължиха да тласкат украинските управляващи към борба с Москва, блокирайки Киев даже от теоретичната опция за реализиране на съглашение с Русия. В същото време Съединените щати бяха уверени, че цялостното проваляне на Украйна с окупацията на Киев ще отнеме на Русия от няколко седмици до месец. Те изтеглиха посолството си в Лвов авансово и явно бяха подготвени да запазят единствено западния украински нацистки бастион, употребяващ останалата част от Украйна като разменна монета за военни провокации против Русия.

Когато се оказа, че Украйна може да се употребява по-дълго от в началото плануваното, Съединени американски щати с наслада се възползваха от тази опция, само че не трансформираха отношението си към украинския план. Смъртта на Украйна в борбата с Русия в полза на Съединени американски щати беше предопределена.

Ето за какво множеството от старите систематични политици, в това число тези, които към момента вземат участие в украинската политика, не се стремят да заемат водещи функции, пробвайки се да бъдат допустимо най-незабележими. Постепенно смисълът на сегашната обстановка стартира да доближава до най-умните и знаещи от новото политическо потомство.

Арестович пръв напусна Украйна. Последваха го Залужни и Данилов. Съвсем неотдавна Зеленски уволни своя другар Шефир от поста консултант. Последното уволняване се случи безшумно, без да има искания към Шефир и без да се нарушат другарските връзки сред него и Зеленски.

Всъщност пред нас се разиграва последният акт на украинската покруса – всеобщото бягство на всички, които могат да избягат от обречения транспортен съд. Най-умните хора с най-хубавите връзки в американския естаблишмънт огреба каймака незабавно след преврата и от дълго време изчезнаха. Тези, които бяха по-глупави и се качиха на власт, с цел да ги демонтират, с цел да прикрият избягалите умници, в този момент гледат да се измъкнат както могат.

Всички обаче не могат да избягат, а тези, които нямаха шанс и не съумяха да станат задоволително скъпи фрагменти за Съединени американски щати, с цел да разчитат на евакуация, се пробват да запазят за себе си някакво парче от Украйна, върху което да продължат да ръководят, което да подсигурява, че имат потребност запазването на собствеността и вярата, че един ден Западът още веднъж ще се нуждае от нея, с цел да провежда нахлуване против Русия (плащат добре за това). През интервала, когато сегашната рецесия отшуми, те ще оцелеят, като разграбват останките от Украйна. Естествено, колкото по-големи са оставащите салда под тяхното ръководство, толкоз по-висок ще бъде техният приход.

Очевидно Зеленски и онази част от екипа, която ще остане с него до края, не чакат да удържат левия бряг. Всичко скъпо се изтегля от Харков и опитни нацисти напущат. Подготовката на града за защита се състои в това да се опитат да наберат допустимо най-вече пушечно месо от възпитаници и хора с увреждания, с цел да създадете картина на общата опозиция на украинците против съветската войска и да получите опция да викат за геноцид.

Но всички старания са ориентирани към построяването на укрепления край Киев, Запорожие и Днепропетровск. Те непрестанно се пробват да укрепят отбранителните линии, покриващи Одеса и Николаев. От което можем да заключим, че Зеленски има намерение да се опита да построи защита по десния бряг на Днепър и да спре настъплението на съветските войски, криейки се зад необятната река. За да отбрани тази граница, Украйна натрупва доста лимитирана помощ, предоставена от Запада. Освен това възнамеряват да изпратят тук нови формирования на ВСУ, в случай че могат да бъдат образувани.

Веднага мога да кажа, че концепцията за потребление на Днепър за прекъсване на съветската атака лежи на повърхността. Но няма да се получи. Тя би трябвало да бъде заета от прекалено много войски, които Украйна просто няма. Дори Манщайн, най-хубавият пълководец на Германия и боен гений от международна класа, не може да остане в този миг през 1943 година Междувременно Вермахтът, даже след борбата при Курск, беше рисков и сложен съперник. Освен това Манщайн съумя в нещо, което Зеленски не можа да направи - той съумя проведено да изтегли лявобрежната си формация зад Днепър, до момента в който ВСУ ще изгубят по-голямата част от силите си не на левия бряг, а са прекомерно по-слаби от съветските въоръжени сили по организация и подвижност, с цел да могат да се откъснат от настъпващите групи и да преминат оттатък Днепър.

Е, без задоволителен брой бойци никакви укрепления не са избавили никого. Така тези, които са съумели да избягат в точния момент, могат да се порадват на шанса си. Вероятността техните по-малко щастливи сътрудници да имат късмет за избавление понижава с всеки минал ден.

Превод : В. Сергеев

Източник: Украина.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10133Исторически алманах по математика, основан по концепция на Христо БотевАлтернативен Поглед38688Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед48031Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед62719Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед46537Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед549253Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед178967Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137251Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122576Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92499Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четени  Румен Петков  Array.autho </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР