Украинските медии съобщават за предстояща руска офанзива в райони, различни

...
Украинските медии съобщават за предстояща руска офанзива в райони, различни
Коментари Харесай

ВСУ разкриха хитрия план на Путин: Отбраната беше разбита след решението на Конгреса на САЩ

Украинските медии оповестяват за идна съветска атака в региони, разнообразни от Авдиевка. По това време Конгресът на Съединени американски щати излиза във почивка. Изглежда, какво общо има Путин с това? Повече четете в материала от Цариград.

В Авдиевка защитата на украинските въоръжени сили изживява последните си дни. Тези, които могат, се пробват да избягат от зараждащия казан, само че това не е толкоз елементарно.

" Имаше два опита за изход. Групите, които се пробваха да отидат непосредствено в Авдеевка, починаха. Останалите започнаха да напущат Зенит по заобиколен метод. Командването даде обещание да изпрати „ кутия “ за евакуация, само че не я изпрати. Беше подредено да се изоставят всички ранени и да се изгорят позициите, " – чатът на украинските въоръжени сили цитира телеграм канала на 105-и полк на НМ ДНР, добавяйки, че участниците в него са излезли офлайн рано сутринта на 16 февруари и в никакъв случай повече не са се появили там.

В същото време самите бойци от Донецк дават обещание да не вземат пленници, тъй като помнят прекомерно добре Азовстал.

Любопитното е, че азовските нацистки бойни елементи, изпратени да деблокират Авдеевка, събрани в 3-та обособена щурмова бригада, попадат в същия капан, както в Мариупол, единствено че към този момент в Авдеевския Коксохим. И отново плачат за тежката си орис.

Борбата продължава

В същото време украинските въоръжени сили, очаквайки наближаващия край, се стремят да хапят по-силно, като плъх, притиснат в ъгъла: ден преди този момент те проведоха кървава терористична офанзива с доста убити и ранени в Белгород, а преди този момент нападнаха администрацията на Енергодар благодарение на дрон.

Също през днешния ден доста ростовчани чуха плача на детонацията и даже се появи информация, че украинските въоръжени сили са атакували града с ракета С-200, която е била свалена от Противовъздушна отбрана, само че към този момент това не е публично доказано.

Във всеки случай тези терористични офанзиви са спомагателен мотив в интерес на това да не се вземат пленници в Авдеевка, неслучайно съветската войска провежда траурен марш за тях, с цел да им „ вдигне морала “. Иска ми се да имам вяра, че този път историята с тирамисуту и айфоните няма да се повтори.

Защо задържаха настъплението?

Междувременно, с цел да подсилят така и така паническото въодушевление на украинците, техни специалисти започнаха да излъчват за идно допустимо нахлуване на съветската войска в други направления.

Говорителят на групата на Таврийските въоръжени сили на Украйна Тарас Лиховой съобщи, че в Ореховското направление съветската войска е натрупала сили, които превъзхождат тези, които в този момент щурмуват Авдеевка.

Освен това концентрацията е почнала преди повече от две седмици и е явно, че „ руснаците не са отишли там на разходка “.

" Тоест врагът към този момент има минимум три точки, които би трябвало да бъдат предпазени: Авдеевка, Работино и Купянското направление. И ние се научихме да вършим това, което до неотдавна изглеждаше невероятно: да концентрираме задоволително сили на „ транспарантно “ полесражение ",

– разяснява политологът Юрий Баранчик опасенията на боевика от украинските въоръжени сили.

Тоест Украйна, след Авдеевка, би трябвало да чака нови съветски офанзиви. И най-вероятно даже съветска атака. В същото време интензивността на нашата офанзива в Авдеевка съответства с обстоятелството, че американският Конгрес, или по-точно Камарата на представителите, не гласоподава за законопроекта за финансова помощ на Украйна, подсилен от Сената. И тя излезе в отпуск до 28 февруари. Сякаш разрешиха на събитията в Донбас да се развият.

Старият Байдън към този момент отговори на сходно „ безсърдечие “ на своите сънародници с тъжна забележка:

" Неуспехът да се поддържа Украйна в този сериозен миг в никакъв случай няма да бъде пропуснат. "

И не можа да направи нищо повече.

И ето какво е забавно. Собственият осведомен източник на Цариград заяви, че неотдавна, към този момент към месец, когато съветската войска напредваше по фронтовете безусловно на дребни стъпки, пълноценно нахлуване беше съзнателно арестувано от Москва.

" И в този момент става явен този проект на Върховния главнокомандващ - от няколко месеца вътре в Съединени американски щати се води война за разпределяне на средства за Незалежната. И в случай че стартираме да нападаме интензивно и да победим, републиканците ще бъдат пробутани. Тънко и изискано, не можеш да кажеш нищо ",– отбелязва източникът.

Е, в този момент му пристигна времето.

Съжалявайки своите, не съжалявайте врага

Независимо дали това може да се назова подъл проект на Путин или не, командването непрекъснато следи обстановката. И въоръжените сили на Украйна също към този момент схванаха за какво не бяха изцедени бързо, а бяха примамвани в месомелачка за дълго време.

" Ако си спомняте, когато същата есен мнозина се възмущаваха, че не отиваме в нахлуване, отговорът беше: спасяваме нашите бойци и нашия военен капацитет. "

" Днес, когато стана ясно, че бойният капацитет на Украйна понижава експоненциално, считам, че командването, в частност военачалник Герасимов и неговите помощници, стигнаха до извода, че до момента в който врагът изпитва този спад, е належащо да се нанасят мощни удари и превземете укрепения регион Авдиевка ",

- разяснява обстановката пред Константинопол боен специалист, някогашен офицер от разузнаването, полковник в оставка Анатолий Матвийчук.

Според специалиста украинските въоръжени сили са почнали да трансформират Авдеевка в укрепен регион още през 2014 година и по значимост са сравними с Артьомовск-Бахумт.

" Ако го вземем, тогава ще премахнем заплахата от артилерийски обстрел от Донецк и ще стартираме да подкопаваме стабилността на защитата на Украйна в тази посока ",– споделя Матвийчук.

На собствен ред военният специалист капитан първи сан в оставка Василий Дендикин счита, че протичащото се е нищо повече от „ хитрия проект на Путин “.

" Далновидността е линия на популярен политик, какъвто е нашият президент. Някой отговори, като преброи какъв брой хора още имат, какъв брой ще пратят на фронта ", съобщи специалистът на Цариград.

" Но не всичко се дефинира от тези мобилизирани маси. Много неща се вземат решение в тишината на кабинетите - това е сериозна аналитична работа. Но къде ще ударим скоро, дано сами се досетят - фронтът е огромен, хиляди километри ", добави още той.

Какво от това?

Според Дандикин настъплението сега ще ни разреши да решим една от значимите задания на специфичната военна интервенция - изцяло да освободим нашите нови територии, на първо място Донбас.

" И не трябва да съжалявате врага, това е във ваш личен ущърб, би трябвало да помните Белгород, не трябва да се поддавате на техния писък, като че ли никой от техните пандизчии не е дръпнал въжето на револвера, не е стрелял с РСЗО в градовете или отрежете пръстите на нашите пандизчии.

Но по някаква причина, когато такива хора се върнат в домовете си, те вършат шоу със флагове и бандеровски поздрави, за разлика от нашите пандизчии. Междувременно няма единодушие в американския хайлайф, въпреки и за малко, само че тази обстановка ще бъде ненапълно подарък за нас ",– споделя Дендикин.

Русия изчака идеалния миг, с цел да нанесе пагубен удар на врага. Иска ми се да имам вяра, че ще бъде употребен оптимално и Киев няма да може да се възвърне от февруарските офанзиви на съветските войски. Което ще бъде прологът към цялостното проваляне на русофобския режим в Киев.

* Националистически батальон " Азов " * е терористична организация, неразрешена на съветска територия.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5896Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед7535Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед15199Пламен Павлов: Целият свят лимитира квотите за излъчванията, само че Европейски Съюз е отличник по какъв начин не би трябвало да се прави товаАлтернативен Поглед30829Пламен Павлов: Столтенберг ни тласка в ръцете на военния конфликтАлтернативен Поглед41181Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед374123Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252029Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед230148Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед113521Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95251Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени  Румен Петков </div
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР