Украинските бомбардировки убиха двама души в руски граничен район, каза

...
Украинските бомбардировки убиха двама души в руски граничен район, каза
Коментари Харесай

Украински удари разтърсват Русия, докато Путин циментира властта си

Украинските бомбардировки убиха двама души в съветски граничен регион, сподели неговиятгубернатор на втория ден от президентските избори, които ще циментира твърдото ръководство на Владимир Путин. Избирателните секции бяха отворени тази седмица, само че гласуването беше помрачено от повишаване на съдбовните украински бомбардировки и поредност от нахлувания на съветска територия от страна на проукраински диверсионни групи. Новите бомбардировки насърчиха управляващите да затворят учебни заведения и търговски центрове в граничещата с Украйна Белгородска област, подкопавайки напъните на Кремъл да изолира руснаците от спора в Украйна - изключително по време на мощно рекламираните избори.

Путин, който гласоподава онлайн, даде обещание изострен отговор на нападенията и упрекна Киев, че се пробва да " попречи " на кандидатурата му за нов шестгодишен мандат. Губернаторът на граничната Белгородска област сподели, че системите за противовъздушна защита са свалили осем украински ракети, само че двама поданици са били убити, а други са ранени. " Мъж е карал камион, когато го улучва снаряд, след което колата се блъска в пътнически рейс. Хората в нея не са потърпевши ", написа Вячеслав Гладков в обществените мрежи. " Друга жена е убита на паркинг, където тя и синът й са пристигнали да нахранят кучетата. Медиците се борят за живота на сина й ", добави той. Непроверени изображения от офанзивата, популяризирани в обществените медии, демонстрират огромна детонация, която унищожава кола и изпраща парчета във въздуха. В обособена обява Гладков разгласи, че учебните заведения и комерсиалните центрове в град Белгород и някои околни области ще затворят краткотрайно през идващите дни, за повторно този месец. Руското министерство на защитата по-рано заяви, че е свалило ракети и дронове както в Белгородска, по този начин и в другата гранична Курска област, които претърпяха талази от украински офанзиви.

Путин се заклева да отмъсти

По-късно министерството съобщи, че е отбило възходящи " опити за навлизане на територията на Руската федерация от украински бойни диверсионни и разследващи групи ". Путин сподели в телевизионни мнения в петък, че вълната от въздушни и наземни набези от страна на силите на Киев " няма да остане ненаказана ".

71-годишният президент е на власт в Русия от последния ден на 1999 година и е подготвен да разшири властта си над страната до 2030 година. Ако Путин приключи още един мандат в Кремъл, той ще остане на власт по-дълго от всеки съветски водач след Екатерина Велика през 18 век. Той се кандидатира безапелационно, откакто не позволи двама претенденти, които се опълчиха на спора в Украйна, и към месец откакто главният му конкурент Алексей Навални умря в арктически затвор при необясними условия.

Кремъл показа изборите като опция за руснаците да покажат, че стоят зад пълномащабната военна акция на Москва в Украйна, където също се организира гласоподаване в окупирана територия. Руският външен министър Сергей Лавров в събота приветства анексирането на Кримския полуостров от Москва преди 10 години, когато се организира референдум за присъединението му към Русия. " Полуостровът е неразделна част от Руската федерация ", сподели Лавров в изказване на уеб страницата на министерството.

Нефтено оборудване в пламъци

Първият ден от гласуването обаче беше засенчен от актове на вандализъм в изборните секции, с вълна от арести на руснаци, упрекнати в наливане на багра в изборните урни или палежи. А ръководещата партия " Единна Русия ", която твърдо поддържа Путин, разгласи в събота, че е подложена на широкомащабна хакерска офанзива на своя уеб страница. Службите за сигурност на ФСБ също оповестиха поредност от арести при отварянето на изборните секции на руснаци, които съгласно тях оказват помощ на украинските сили или възнамеряват да извършат бойкот на военни и транспортни уреди. Те задържаха руснак, който е възнамерявал благодарение на Киев да сложи взривни устройства на железопътна линия в централния Уралски район.

Украинските офанзиви против Русия се разшириха и отвън граничните райони, като през последните седмици силите на Киев се насочиха към петролни уреди надълбоко в съветската територия. Губернаторът на Самарска област, която се намира на към 1000 километра от украинската граница, сподели в събота, че украински дронове са уцелили две петролни рафинерии, като са запалили пожар в една от тях. (БГНЕС, АФП)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР