Украински войник казва, че новите танкове Leopard са по-добри от старите съветски, защото амунициите не експлодират, не убиват екипажа и не взривяват купола, ако получи удар

...
Броневият арсенал на Украйна беше подсилен от западни танкове като
Коментари Харесай

Броневият арсенал на Украйна беше подсилен от западни танкове като Произведен в Германия Леопард преди контранастъплението.

Стрелец от 47-ма механизирана бригада казва, че тези превозни средства значително превъзхождат съветските танкове.

Основното предимство, според Владислав, е „оцеляването на екипажа. „

Украински танков стрелец каза във видео интервю, че харесва новите германски танкове Леопард повече от старите съветски, защото е по-малко вероятно той и екипажът му да загинат ужасно, ако превозното средство получи попадение.

Владислав, член на 47-ма механизирана бригада, която пробива руската отбрана на фронтовите линии близо до Роботине в Запорожска област, започна да се бие с Т-64.

T-64 беше усъвършенстван танк, когато за първи път влезе на въоръжение през 60-те години на миналия век, но сега е значително по-нисък от съвременните основни бойни танкове. Въпреки че започнаха със старо съветско оборудване, Владислав и колегите му танкисти оттогава надстроиха до Leopard 2A6, много по-мощен танк от този век със защита, скорост и стабилизирано оръдие.

„Ние сменихме до Леопард, а разликата е огромна“, каза той във видеото, разпространено от въоръжените сили на Украйна. „Основното предимство на тази машина е оцеляването на екипажа“, каза Владислав, обяснявайки, че „когато излезете с нея, сте по-спокойни за живота си и за живота на вашите събратя.“

„Има няма такъв ефект като при съветското оборудване — няма детонация на стелажа с амуниции и няма излитане на купола, така да се каже“, каза той.

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите .

Ситуацията, която стрелецът описва, е известна като „ефектът на жака в кутията“ и това е нещо, което сложи край на живота на много оператори на танкове от съветската епоха, включително екипажи от двете страни на продължаващия битка в Украйна.

На снимки от войната не е необичайно да се видят унищожени танкове с купол, разположен наблизо.

С танкове от съветската епоха като Т-64 или по-късно Т -72 и Т-80, оцеляването на екипажа не беше най-високият приоритет. В резултат на това слабост в дизайна, по-специално съхранението на боеприпаси, увеличава вероятността проникващ удар да задейства амунициите, слагайки край на живота на екипажа на превозното средство, тъй като натрупаното налягане издухва купола.

< p>Западните танкове като германския Leopard, дори и да бъдат нокаутирани в битката, нямат този конкретен проблем и е по-вероятно екипажът да оцелее.

Освен танковете, украинската служба членовете също говорят много високо за направените от Запада защитени платформи за мобилност, като бронетранспортьори и бойни превозни средства на пехотата.

Украинските войници например приписват на произведените в САЩ Брадли за спасяването на живота им в началото на контраофанзивата, когато превозното им средство получи множество удари, като каза на ABC News в интервю, че „ако използвахме някакъв съветски бронетранспортьор“, тогава „всички вероятно щяхме да сме мъртви след първото попадение“.

Други западни превозни средства, като произведения в Америка Humvee, също получиха похвали от украинските сили.

Джак Уотлинг и Ник Рейнолдс, експерти по сухопътна война в Британския кралски институт на обединените служби, сравниха западните и съветските системи в скорошен доклад.< /p>

Те пишат, че „за съветски механизиран участък неговият БМП е основната оръжейна система и затова съветските плановици третират загубата на БМП като синоним на загубата на участъка“, но западните армии „третират механизацията като допълнение към основното пеене."

Тази важна "разлика в начина на мислене, съчетана с различен подход към загубите, означава, че в западните платформи има силен акцент върху оцеляването при слизане, дори ако превозното средство е мисията е убита", казаха те.

Съветите са изградили системите си по такъв начин, че ако външната броня на превозното средство бъде пробита, крайният резултат е "обикновено катастрофален за тези в нея", казаха те, добавяйки, че „животоподдържащите системи са второстепенно съображение.“

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР