Украински военновъздушни сили потвърдиха, че доставени от САЩ бомби с

...
Украински военновъздушни сили потвърдиха, че доставени от САЩ бомби с
Коментари Харесай

ВВС на Украйна потвърди: Използваме доставените от САЩ прецизни бомби

Украински военновъздушни сили потвърдиха, че доставени от Съединени американски щати бомби с точно ориентиране са били употребявани на бойните полета в Украйна, оповестява " Дефенс блог ".

Говорителят на украинските Военновъздушни сили Юрий Игнат удостовери, че службата е употребила муниции за взаимна директна офанзива, по-известни като JDAM.

" Това са бомби западен пример, с които нашите военновъздушни сили сполучливо поразяват значими цели. Тези бомби са малко по-малко мощни, само че доста точни. Бих желал да имаме повече от тези бомби за триумф на фронта ", сподели Игнат.

Миналия месец генералът от Военновъздушните сили на Съединени американски щати Джеймс Хекър, шеф на Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа (USAFE), както и Съюзното въздушно командване на НАТО и Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Африка (AFAFRICA), потвърдиха, че Украйна към този момент е получила прецизни управляеми бомби, които могат да удрят цели на 72 км.

Джеймс Хекър удостовери, че военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна към този момент употребяват JDAM-ER версия на управляеми бомби с огромен обхват, създадени от Boeing Co.

JDAM е комплект за ориентиране на Boeing, който преобразува неуправляеми гравитационни бомби или " глупави бомби " в интелигентни муниции.

JDAM с продължен обхват на деяние може да бъде закрепен към неуправляеми бомби от серия 80. Веднъж пусната, бомбата разпростира крила, което ѝ разрешава да се плъзга до 72 км и утроява обсега на истинското оръжие.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР