Украински тийнейджър, който по време на войната е бил отведен

...
Украински тийнейджър, който по време на войната е бил отведен
Коментари Харесай

Тийнейджър се завърна в родината си: Вярвах, че ще бъда в Украйна, но не и в този ден

У краински младеж, който по време на войната е бил отведен в Русия от окупирания град Мариупол, се завърна през вчерашния ден в Украйна , съобщи Ройтерс.

Богдан Ермохин, който в същия ден навърши 18 години, се обърна по-рано този месец към президента Володимир Зеленски с молба да помогне за връщането му в Украйна. През март той се опитал да напусне Русия и да замине за Украйна през Беларус, само че бил спрян и върнат назад. Ермохин е сирак и е бил настанен в приемно семейство край Москва.

Bohdan Yermokhin, a Ukrainian teenager who was taken to Russia from the occupied city of Mariupol during the war and prevented from leaving the country earlier this year, returned to Ukraine on Sunday
— Reuters (@Reuters)
" Вярвах, че ще бъда в Украйна, само че не и в този ден ", сподели Ермохин пред Ройтерс, до момента в който се хранеше на бензиностанция, откакто мина в Украйна. " Това е доста прелестен подарък, в случай че би трябвало да съм прецизен. Емоциите са доста мощни ", добави той.

Зеленски приветства завръщането на Ермохин във вечерното си видеообръщение. " Бяха направени доста опити да му се помогне. Щастлив съм, че всичко се получи ", сподели той и изрази признателност към украинските публични лица, интернационалните организации и по-специално към Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) и управляващите в Катар за помощта в посредничеството.

Украйна твърди, че след нашествието на 24 февруари 2022 година 20 000 деца са били нелегално трансферирани в Русия , като някои от тях са били дадени за осиновяване. Киев твърди, че това е военно закононарушение - обвиняване, отхвърляно от Русия, която твърди, че по този метод пази децата във военна зона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР