Украински снайперист е ликвидирал палача на частната военна компания (ЧВК)

...
Украински снайперист е ликвидирал палача на частната военна компания (ЧВК)
Коментари Харесай

Украински снайперист е ликвидирал палача на ЧВК Вагнер

Украински снайперист е ликвидирал " палача " на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " Владимир Анданов-Ваха в боевете край Харков, оповестява организация УНИАН. В Русия Ваха е считан за " именит " боен, а в Украйна го смятат за палач и военнопрестъпник.

За гибелта на Анданов, прочут на съветската аудитория като " опълченеца от Бурятия ", оповестяват локални Telegram-канали, както и в. " Московский комсомолец ". Смъртта му е доказана от общоруската организация на ветераните " Бойно приятелство " в Бурятия.

Пред " Московский комсомолец " водачът на поделението на " Бойно приятелство " Жамбал-Жамсо Жанаев изясни, че тялото ще бъде пренесено със аероплан в Бурятия.

" Ваха " става прочут през 2014 г, когато отива като доброволец в Донбас, провокиран от нещастието с изгорените живи хора в дома на профсъюзите в Одеса. Иначе Владимир Анданов е роден в Забайкалския края, отива да живее в Бурятия през 2005 година

В Донбас служи в известната рота от спецназа " Олхон ". Позивната " Ваха ", с която е прочут, в действителност е негов прякор от детските години.

Взема присъединяване в боевете за Дебалцево и съгласно украинските управляващи е взел участие в разстрела на украински военнопленници в Логвиново и в избиването на спокойно население.

През 2017 година Анданов се прибира в Бурятия, където за дълго изчезва от публичното внимание.

По данни на украинските управляващи е взел участие в специфичните интервенции в Сирия като наемник от ЧВК " Вагнер ", а след 24 февруари се е включил към съветските сили в Донбас.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР