Украински шоумен оглави рейтинга на кандидат-президентите в Украйна, пишат руски

...
Украински шоумен оглави рейтинга на кандидат-президентите в Украйна, пишат руски
Коментари Харесай

Украински комик оглави рейтинга на кандидат-президентите в Украйна

Украински шоумен оглави рейтинга на кандидат-президентите в Украйна, пишат съветски издания, като се базират на социологически изследвания.
Артистът Володимир Зеленски, живописен началник на студио "Квартал 95 ", е най-популярният претендент за президентския пост в украинските избори през март. Това демонстрира нова анкета на центъра SOCIS, Киевския интернационален институт по социология и Центъра "Разумков ", написа "Известия ", представени от Българска телеграфна агенция.
За Зеленски са подготвени да гласоподават 23 на 100 от украинците. На второ място е сегашният държавен водач Петро Порошенко, който считат да поддържат 16,4 на 100 от гласоподавателите. Последна в челната тройка е Юлия Тимошенко, водач на партия "Баткившчина ", с рейтинг 15,7 %. Следват опозиционерът Юрий Бойко с 9,3 на 100 от гласовете и някогашният министър на защитата Анатолий Гриценко с 8,1 на 100.
Президентската предизборна акция в Украйна започва публично на 31 декември. Страната ще гласоподава за държавен глава на 31 март т. година, а спечелилият се чака да встъпи в служба до 31 май, прецизира "Известия ".
"Аргументи и обстоятелства " помества данни от друго допитване, съгласно което Зеленски също изпреварва към този момент досегашния любимец в изследванията Юлия Тимошенко. Данни от анкетата на социологическата група "Рейтинг " сочат също така, че близо 70 на 100 от участниците упорстват за радикални промени в Украйна. Дванайсет на 100 считат, че всичко би трябвало да остане, както е през днешния ден, а 14 % желаят да върнат отминалите времена, написа вестникът.
Излизането на Зеленски отпред в рейтингите е първата изненада в украинските президентски избори, счита "Комсомолская истина ".
Преднината му е дребна, само че съгласно група "Рейтинг " хумористът има капацитет - "за разлика от някогашния министър председател Юлия Тимошенко, която към този момент 22 години не е мръднала от украинската политика ", се споделя в публикацията.
Има и различен забавен миг: предизборната стратегия на Володимир Зеленски е доста мека и ориентирана към вътрешните проблеми на Украйна като корупцията и безработицата. Нито дума за войната и битката със сепаратизма, за "европейския път " и "западните полезности " - украинците от дълго време са изтощени от прозападно бърборене и Зеленски го употребява в играта си. Използва и буксуващата "евроинтеграция " на страната - даже едва осведомените с политиката са разбрали от дълго време, че Западът никак не ще Украйна за пълностоен сътрудник, за член на НАТО и Европейски Съюз. Западът желае Украйна като контраст на Русия, източник на антируски наказания и политически демарши, като дразнител и място на бавнопротичащ пригодим боен спор - тъкмо съгласно писаното от Бжежински. Затова Зеленски има шансове да завоюва на своя страна украинския електорат край фронтовата линия на югоизток и рускоезичните гласоподаватели в Южна и в Източна Украйна, разсъждава "Комсомолская истина ".
Онлайн изданието "Правда " цитира предизборно послание на Зеленски от сряда: "Аз съм човек на думата и за мен президентската конкуренция не е смешка. Гледам съществено на нашата страна и нейния народ. Но би трябвало да живеем в друга една Украйна, в единна страна, където няма корупция и безсъвестни служители ".
Според съветския политолог Леонид Крутаков в Украйна "за любимец може да бъде считан кой ли не. И надали си коства да хващаме религия на информация, идеща оттова ", написа електронният в. "Политексперт ".
"Когото поддържат Съединени американски щати, той ще бъде президент. В последния миг при тях ще дойде някой следващ Байдън, ще се срещне (с някого), ще го потупа по рамото, ще каже две-три положителни думи и ето ви президент. Мисля, че спечелилият ще бъде избран тъкмо по този начин ", декларира специалистът.
"Ако пък това не стане, ще може да се приказва за някакви съществени промени в страната (...) Но към този момент предпоставки за сходно развиване няма ", заключава "Политексперт ".
За пропагандистите, лоялни към Петро Порошенко, Зеленски към този момент стана "враг номер едно ", отбелязва "Взгляд " и се пита "какъв може да стане той за Русия ".
"Зеленски е един тип "компромисен претендент ". Патриот, само че не и маниак. Привърженик на Запада, само че не и русофоб. Евромайдан, само че без Порошенко ", разказва изданието украинския политик.
Според "Взгляд " за днешна Украйна възможният президент Зеленски е "последният джедай ", знак на нова вяра. Но при всички привидни достолепия на този човек неговото ръководство може "да форсира провалянето вдън земя " на страната, тъй като е "дилетант в политиката " и няма "връзките, опита и капиталите " на Петро Порошенко.
Днешният президент прочее "оглавява антирейтинга " съгласно изследването, представено в "Аргументи и обстоятелства " - близо половината украински гласоподаватели декларират, че няма никога да гласоподават за него.
Украинските политолози като цяло не имат вяра шоуменът Зеленски да победи - съгласно тях може единствено да лиши от гласове други претенденти, написа "Военное обозрение ".
Но съгласно същите специалисти украинският народ е дотам изтощен от днешните си политически водачи, че не трябва да се изключват всевъзможни изненади. И нищо чудно Зеленски - президент от един комедиен сериал, да стане същински държавен глава, предизвестява изданието.
Аналитичният уебсайт "Политексперт " цитира читателски мнения за рейтинга на Зеленски в съветски електронни издания. Един от коментаторите написа: целият свят, както се споделя, е спектакъл и единствено "Украйна е цирк ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР