Украински съд постави под домашен арест за два месеца предстоятеля

...
Украински съд постави под домашен арест за два месеца предстоятеля
Коментари Харесай

Домашен арест за два месеца на предстоятеля на Киево-Печорска лавра

Украински съд сложи под домакински арест за два месеца предстоятеля на фамозния манастир в Киев Киево-Печорска лавра, митрополит Павло, заяви ДПА.

Митрополитът е обвинен в подклаждане на религиозни спорове и оправдаване на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, оповестяват локални медии от правосъдната зала. Съдът му е наредил да носи електронен етикет и му е неразрешено да контактува с членове на Украинската православна черква. 

Свещеникът отхвърля обвиняванията и дефинира правосъдния развой като политически стимулиран.

Делото се отнася до потреблението на пещерния манастирски комплекс и в по-широк проект - до позицията на Украинската православна черква в Украйна. Засега митрополитът би трябвало да напусне манастира. Той би трябвало да изтърпи наказването си под домакински арест на адреса, на който е регистриран, само че който не е на територията на манастира.

По-рано денем полицията претърси резиденцията на главата на църквата на това място. " Казаха ми с две думи, че съм обвинен, че работя за Русия ", споделя Павел във видеоклип, оповестен от съветската държавна осведомителна организация РИА Новости. Той добави, че също така е бил свикан на разпит по обвинявания в религиозна пропаганда и засегнатост на украинския президент, осведоми Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР