Украински прокурори са документирали над 120 хиляди военни престъпления на

...
Украински прокурори са документирали над 120 хиляди военни престъпления на
Коментари Харесай

Украйна заяви, че е документирала над 120 хиляди военни престъпления на руските сили

Украински прокурори са документирали над 120 хиляди военни закононарушения на съветските сили, откогато те нахлуха в Украйна през 2022 година, съобщи украинският основен прокурор Андрий Костин, представен от ДПА.

Костин сподели това пред публицисти на конгрес в Киев, като означи, че някои следствия към този момент са довели до осъждания.

" Няма закононарушение, което руснаците да не са направили през тази война. Вече има 80 присъди, постановени от украински съдилища по време на войната ", сподели основният прокурор.

Срещу съветските сили постоянно има обвинявания, че екзекутират невъоръжени украински военнопленници, отбелязва ДПА.

Началникът на украинската президентска канцелария Андрий Ермак взе присъединяване в същия конгрес и сподели, че интернационалните организации не извършват дилемите си. Ермак съобщи, че Червеният кръст не е посетил нито един украински военнопленник, намиращ се в съветски плен.

Освен това Червеният кръст не оказа помощ за връщането на украински деца, които са държани нелегално в Русия и в окупираните от съветските сили елементи на Украйна, сподели още Ермак, представен от Българска телеграфна агенция.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР