Украински привърженици на бившия грузински президент Михаил Саакашвили го освободиха

...
Украински привърженици на бившия грузински президент Михаил Саакашвили го освободиха
Коментари Харесай

Привърженици на Саакашвили го освободиха от ареста

Украински последователи на някогашния грузински президент Михаил Саакашвили го освободиха от полицейски рейс, откакто неговия арест през днешния ден провокира конфликти с полицията в центъра Киев, предадоха международните организации.

"Призовавам ви да започнете кротичък митинг за отстраняването на Порошенко, не би трябвало да се боите от нищо ", сподели той през мегафон, откакто бе свален от рейса макар съпротивата на служителите на реда в екипировка за битка с всеобщи вълнения. Саакашвили се зарече, че "ще даде живота си за свободата на Украйна " и прикани последователите си да го последват към Народното събрание.

След това неколкостотин стачкуващи, отпред със Саакашвили, завит в украинския народен байрак, потеглиха към постройката на Върховната рада, с цел да упорстват за отстраняването на Порошенко.

Бившият президент на Грузия бе назначен от Порошенко за шеф на Одеска област, само че след това двамата скапаха връзките си и президентът го лиши от украинско поданство. След това Саакашвили стартира да се изявява като герой срещу корупцията в Украйна.

Генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко сподели през днешния ден, че така наречен Движение на новите сили и неговият водач Саакашвили са получили половин милион $ от "престъпната формация на Янукович " за да провеждат манифестации за завладяване на властта в Украйна. Проруският президент на Украйна Виктор Янукович бе свален от власт през 2014 година след всеобщи митинги и избяга в Русия. Луценко добави, че към този момент не е на дневен ред депортирането в Грузия на Саакашвили, който е обвине в "съдействие с незаконна организация ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР