Украински източници все по-често съобщават, че руските окупационни власти вероятно

...
Украински източници все по-често съобщават, че руските окупационни власти вероятно
Коментари Харесай

ISW: За Русия става все по-трудно да организира референдуми в окупираните територии

Украински източници все по-често оповестяват, че съветските окупационни управляващи евентуално признават личната си некадърност да проведат широкомащабни референдуми в окупираните украински територии заради неуспеха на съветските военни да завладяват мечтаната територия и натиска на локалната опозиция и партизаните в окупираните територии, оповестява Институтът за проучване на войната (ISW) в своя всекидневен разбор на развиването на бойните дейности..

Украинският център за опозиция съобщи на 1 септември, че Кремъл е очаквал да контролора цялата Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области до лятото на 2022 година и че неспособността на съветската войска да поеме надзор над тези територии е подкопала вероятностите на Кремъл да провежда огромни огромни референдуми в окупирани райони.

Центърът за опозиция добави, че съветските управляващи ще продължат да популяризират концепцията за широкомащабни референдуми в осведомителното пространство, само че че окупационните чиновници главно схващат, че даже поетапно гласоподаване може въобще да не се реализира заради двойния резултат на съветските военни неуспехи и натиска, упражняван от украинска партизанска и гражданска опозиция .

Както ISW оповестява, военни интервенции от мащаба на продължаващото украинско контранастъпление не може да се правят оценка дали съумяват или се провалят за ден или седмица..

Украинският общоприет щаб съобщи, че съветският президент Владимир Путин е удължил крайния период за съветските сили да завладяват Донецка област от 31 август до към момента малко евентуалната целева дата 15 септември и съветските сили правят няколко предислоцации, с цел да реализиран тази цел. Заместник-началникът на Главното оперативно ръководство на Украйна Олексий Громов съобщи, че съветските сили прегрупират детайли от Централния боен окръг (ЦВО), настоящи в направленията Луганск-Донецка област, в опит да усилят числеността на войските западно от град Донецк. Громов добави, че съветските сили са разположили две батальонни тактически групи (БТГ) от Белгородска област в посока на западната фронтова линия на Запорожка област, което съгласно него може да поддържа обновените съветски настъпателни интервенции в Донбас. Громов съобщи, че съветските военни не престават да образуват 3-ти армейски корпус, който да се разположи в Донецка област, като също има възможност да възобнови настъпателните интервенции в Донецката оперативна зона. Той означи, че не е ясно дали всички мобилизирани военнослужещи от 3-ти армейски корпус са минали военно образование. Съобщава се също, че съветските сили са въвели по една БТГ в направленията на Славянск и Николаев.

Украински военни повториха, че украинските сили не престават да нападат съветската логистика и подкрепления и поддържат оперативно безмълвие по отношение на напредъка на украинската контраатака в Южна Украйна на 1 септември . Громов съобщи, че съветските загуби сега са съществени заради серия от украински ракетни, въздушни и артилерийски удари по съветски командни пунктове, позиции и хранилища за муниции сред 29 август и 31 август.

Украинското южно оперативно командване заяви, че украинските сили са унищожили понтонен мост над река Ингулец в Даревка , на към 18 км североизточно от град Херсон и ситуиран на автомагистралата град Херсон-Нова Каховка. Украинските сили нападат понтонните мостове от 29 август, евентуално да попречат тактически на съветските сили и да поддържат продължаващите украински настъпателни интервенции.Украинското южно оперативно командване също означи, че украинските сили са блъснали шест склада за муниции в Берсилавски и Херсонски региони (в централната част на Херсонска област и Хенниченски регион, покрай източната граница сред Херсонска област и Крим .

Руски военни блогъри оповестиха, че украинските сили не престават да нападат в минимум четири направления в Херсонска област , само че тези изказвания остават значително непроверими. Различни източници настояват, че боевете не престават на запад от Високополя, южно от границата на Херсонска и Днепропетровска области, на изток и североизток от украинското предмостие над река Инхулец, към Снигуровка на към 65 км източно от град Николаев и на север от град Херсон.

Руските сили са направили наземни офанзиви северозападно от Славянск, на юг и североизток от Бахмут и на северозапад и югозапад от град Донецк .

Руските сили са провели лимитирана сухопътна офанзива северозападно от Славянск на 1 септември. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са се пробвали да напреднат към Долина, на 18 км северозападно от Славянск по автомагистрала E40. Руските сили в допълнение са траяли рутинните обстрели, въздушни удари и въздушно разузнаване по линията Изюм-Славянск и покрай границата на Харковска и Донецка област. Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви към Сиверск на 1 септември и са траяли рутинните артилерийски удари по града и близките селища.

Русия продължава лимитираните наземни офанзиви на североизток и юг от Бахмут (Артьомовск) . Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските войски са се пробвали да настъпят към Весела Долина (5 км югоизточно от Бахмут), Зайцево (8 км югоизточно от Бахмут), Соледар (10 км североизточно от Бахмут) и Бахмутское (8 км североизточно от Бахмут). Както украински, по този начин и съветски източници показаха, че украинските войски може да ескалират интервенциите към Бахмут, евентуално с цел да си възвърнат изгубените позиции.

Руските сили са провели лимитирани наземни офанзиви по западните околности на град Донецк  . Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са се пробвали да подобрят позициите си към Первомайске, Невелское и Оптине, като всички се намират на 15 км от северозападния завършек на град Донецк Руските сили също продължиха рутинните въздушни и артилерийски удари по фронтовата линия Авдеевка-Донецк.

Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви по оста на град Харков на 1 септември. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са траяли да правят въздушно разузнаване благодарение на БПЛА наоколо до обитаеми места по фронтовите линии. Руските сили са траяли да употребяват артилерия, с цел да обстрелват селища на север и североизток от град Харков.

Руското министерство на защитата твърди, че съветските сили са отблъснали украинска атака покрай Руски Тишки, почти на 20 км североизточно от град Харков, на 1 септември. ISW обаче не е в положение без значение да ревизира това изказване.

Руските сили не са провели настъпателни интервенции в Херсонска или Запорожка област и са траяли рутинните обстрели по линията на прикосновение.
 Подоляк отговори на Путин: Украйна е мястото на вашия незнаен край
Подоляк отговори на Путин: Украйна е мястото на вашия незнаен край

След открития урок на съветския президент, в който той още веднъж атакува Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР