Украинската служба за сигурност (СБУ) е задържала семейна двойка, заподозряна

...
Украинската служба за сигурност (СБУ) е задържала семейна двойка, заподозряна
Коментари Харесай

Украйна задържа в Одеса двойка, заподозряна в шпионаж в полза на Русия

Украинската работа за сигурност (СБУ) е задържала фамилна двойка, обвинена в шпионаж в интерес на Русия, в черноморския град Одеса , предава Ройтерс.

Изявление на СБУ, оповестено в четвъртък, не показва имената на двойката, само че ги упреква в събиране на разследваща информация за Русия за места за допустимо разполагане на военни сили и придвижване на части за противовъздушна защита .

В него се споделя, че и двамата съветски жители са счита, че са офицери от съветското военно разузнаване , които са възнамерявали да основат мрежа от сътрудници в Южна Украйна.

Служители на СБУ са разкрили мобилни телефони и компютърна техника с доказателства за " скрита преписка с агресора ", се споделя в известието.

" СБУ задържа и двамата шпиони, когато се опитваха да предадат класифицирана информация на Русия ", споделиха от СБУ.

Град Одеса и района постоянно са обект на ракетен обстрел, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари, само че те са под украински надзор.
 Руски ракети оставиха Одеса на мрачно и студено
Руски ракети оставиха Одеса на мрачно и студено

Жилищни здания са акцентиране в Запорожие

СБУ заяви, че арестуваните мъж и жена са пристигнали в Украйна през 2018 година и са получили позволения за престояване, както и че мъжът е служил в съветската войска .

В изказването се споделя, че арестуваните са изпращали информацията, която са събрали, на някогашен офицер от съветските специфични елементи в Крим, който е сътрудничил на военното разузнаване. Полуостров Крим беше високомерен от Русия през 2014 година

СБУ разгласява и поредност от фотоси от ареста на двойката, военните документи на арестувания мъж, показващи военното му звание полковник, както и съветските паспорти на арестуваните.
 Продължават обиските в манастири и църкви в Украйна
Продължават обиските в манастири и църкви в Украйна

Проверени са 350 здания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР