Украинската офанзива беше по-бавна, отколкото мнозина се надяваха, но това

...
Украинската офанзива беше по-бавна, отколкото мнозина се надяваха, но това
Коментари Харесай

Проф. Бранислав Сланчев: Няма магическо решение в тази война. Всичко ще е бавно и кърваво

Украинската атака беше по-бавна, в сравнение с мнозина се надяваха, само че това се дължи както на забавянето на западните оръжейни доставки, по този начин и на отбранителните уреди на Русия и минираната голяма територия – " огромна колкото Флорида ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11620
Това изясни пред БНР проф. Бранислав Сланчев от Калифорнийския университет, учител по политология и военни науки.

" Има места с по 6 мини на квадратен метър – необикновено комплицирани за превъзмогване трудности. Западът и украинците ги бяха подценили. Там всичко е минирано – пътища, полета край тях, горички… "

Ако украинците пробият през тези полета и доближат отбранителната линия - така наречен линия на Суровикин, с по-големи сили, всичко е въпрос на задоволително маса, добави той.

След сензитивните загуби при първия опит за пробив, украинците смениха тактиката и започнаха да почистват минните полета, уточни Сланчев.

Америка в никакъв случай няма да тръгне да преодолява тези минни трудности в обстановка, в която няма превес с авиацията, означи той. По думите му нещата в Украйна се случват " постепенно, със сапьори, с пълзене, под непрекъснат обстрел ".

Проф. Сланчев изрази подозрения, че ще стигнат до Мелитопол, само че счита, че " Токмак е постижим ".

И двете страни имат съществени загуби, регистрира преподавателят. По думите му това значи, че ще има готовност отначало, и в Русия, и в Украйна.

" Украинците няма да тръгнат на договаряния, дори в случай че стартираме да им стопираме доставките на оръжия или муниции ", предвижда Бранислав Сланчев.

" Няма магическо решение в тази война. Русия е рисков и сериозен съперник, тъй че всичко ще е постепенно и кърваво, както до момента. "

До идната зима украинците би трябвало да вземат под огневи надзор доставките на оръжия и муниции по южния кулоар, акцентира преподавателят в Калифорнийския университет.

Според него украинците ще са във краткотрайно неизгодна позиция за зимата и идващата пролет и ще има интервал от няколко месеца, в който ще са в много тежка обстановка.

Трябва да влязат в зимата с преференциални позиции, посочи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР